Policija siūlo riboti privažiavimą prie jūros | kl.lt

POLICIJA SIŪLO RIBOTI PRIVAŽIAVIMĄ PRIE JŪROS

Policija prašys savivaldybės riboti eismą pajūryje. Savaitgalį vos atšilus orams, klaipėdiečiai užtvindė Melnragės stovėjimo aikšteles. Policija bijo nebepajėgsianti užtikrinti, kad būtų laikomasi karantino taisyklių.

Spręs savivaldybė

„Situaciją turėtų įvertinti savivaldybės administracija. Mes matome, kad ji nesikeičia. Sureguliuoti srautų kitaip tiesiog neįmanoma“, – apgailestavo Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Jis mano, kad savivaldybė galėtų atitverti labiausiai lankomas pajūrio aikšteles ženklais ar specialiomis juostomis. Tai būtų ne pirmas kartas per karantiną, kai jose ribojamas eismas.

„Dėl karantino ribojamos kelionės į kitas savivaldybes, tad žmonės renkasi patogiausią vietą – molo aikštelę, kur pasistatai automobilį ir šalia jūra“, – teigė M.Džermeika.

Paplūdimiuose reguliariai patruliuojantys policininkai susiėmė už galvų, pamatę, kas juose darėsi sekmadienį.

Arčiausiai jūros esančioje aikštelėje nelikus vietos, automobiliai buvo paliekami tiesiog kelkraštyje.

„Kai policijos pareigūnas atvykęs pamato, kad jau stovi geras pusšimtis automobilių, jis nieko nebepakeis. Belieka stebėti paplūdimio teritoriją, kad žmonės nesibūriuotų“, – paaiškino pašnekovas.

Skaitytojo nuotr.

Nėra, kur važiuoti

Tęsiantis karantinui iki šiol uždaryta dauguma parduotuvių, restoranų, neveikia kino teatrai, tad belieka traukti į pajūrį. Nors tyrimai rodo, kad lauke užsikrėsti koronavirusu tikimybė mažesnė, pandemija dar nesibaigė ir reikėtų vengti susibūrimų.

„Žmonėms dar trūksta supratimo. Be abejo, į gamtą savo savivaldybės ribose galima vykti. Bet jei atvykstate į aikštelę, kur automobilis prie automobilio, reikėtų suprasti, kad taip neturėtų būti“, – kalbėjo M.Džermeika.

Paplūdimyje savaitgalį žmonės laikėsi atstumo, dauguma dėvėjo kaukes. Tad baudomis pareigūnai klaipėdiečiams nuotaikos nesugadino.

Per visą savaitgalį už karantino metu galiojančių ribojimų nesilaikymą pajūryje nebuvo surašytas nė vienas protokolas.

Tiesa, keturi vairuotojai įkliuvo už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Protokolai surašyti už ne vietoje pastatytą automobilį, naudojimąsi telefonu vairuojant, neprisisegtą saugos diržą ir dar vienas už neatliktą techninę apžiūrą.

Savaitgalį vairuotojai susidūrė ir su nemaža spūstimi. Nors kelionė netruko taip ilgai, kaip vasaros piko metu, P.Lideikio gatvėje sustoti teko vos užvažiavus ant viaduko per geležinkelio tiltą.

Mašinos vos judėjo iki pat šviesoforu reguliuojamos sankryžos su Herkaus Manto gatve ir Šiaurės prospektu.

Spūsčių nepavyko išvengti ir keliavusiesiems į Antrosios Melnragės bei Girulių paplūdimius.

„Jei ne karantinas, turbūt visai išsibarstytų – kas į Palangą, kas slidinėti. Tokių būrių nesusidarytų“, – spėjo M.Džermeika.

„Jau turėjo susivokti“

Tačiau kiti veikiausiai baiminosi, kad pasukus šiauriau netektų aiškintis policijai, ką per karantiną veikia taip toli nuo namų. Dar metų pradžioje Olando Kepure grožėjęsi klaipėdiečiai buvo apdalyti rajono savivaldybės baudomis.

„Ši problema išspręsta. Karklė kaip ir priklauso Klaipėdos rajonui, tačiau nuspręsta, kad tiek Karklės, tiek Klaipėdos miesto gyventojai gali suktis tame žiede. Kilometras šen ar ten didelės žalos nepadaro“, – ramino M.Džermeika.

Tas pats galioja ir pietinėje uostamiesčio dalyje. Čia klaipėdiečiai mėgsta atvažiuoti su šeimomis, atsiveža šunis.

„Jei pareigūnų ekipažas privažiuoja, perspėja, kad toliau vykti į rajoną draudžiama. Bet žiūrime žmogiškai – nėra taip, kad nuėjote vieną metrą už ženklo, ir baudžiame kaip valstybės sieną kirtusį nelegaliai“, – juokėsi M.Džermeika.

Tačiau be rimtos priežasties užklydę giliau į kitos savivaldybės teritoriją, baudos neišvengs.

„Per Kalėdų laikotarpį dar tik drausmindavome, atkreipdavome dėmesį, apgręždavome vairuotojus. Bet praėjo jau daugiau nei du mėnesiai. Žmonės jau turėjo susivokti, kas čia vyksta ir kokia tvarka. Jei nėra paaiškinamos priežasties, žinoma, skiriame administracinę baudą“, – tvirtino M.Džermeika.

GALERIJA

  • Policija siūlo riboti privažiavimą prie jūros
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (46)

puteikienei

nekiršink žmonių ninočka ir neapsimesk durna,ką sėkmingai darai komentuodama visus straipsnius apie savivaldybės sprendimus.Niekas tau ir kitiems glušiams nedraudžia eiti prie jūros.Kalba eina apie parkavimą

ss

jau gavo iš Vilnius dudorio kompanija piz...tai baigesi visos mintis apie ribojimus...

gal

Skautų gatvę atidarykite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS