Slaugos ligoninei dovanojami paveikslai | kl.lt

SLAUGOS LIGONINEI DOVANOJAMI PAVEIKSLAI

Jau antrus metus Dalios Kirkutienės dailės studijos lankytojai pradžiugina Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės pacientus ir personalą – dovanoja savo tapytų paveikslų. Pernai studijos dovanoti paveikslai jau puošia ligoninės palatas ir koridorius.

„Atrinkome tokius paveikslus, kurie keltų nuotaiką, džiugintų. Jaučiame skolą šiai ligoninei, kurioje buvo slaugomas, gydomas ne vienas mūsų artimasis. Matėme, kaip pasiaukojamai čia dirba medikai“, – kalbėjo studijos menininkai.

„Tapyti malonu, dovanoti – dar maloniau. Reikia populiarinti savanorystę – ne tik atnešti savo paveikslą, bet ateiti paskaityti knygą ligoniui“, – kalbėjo D. Kirkutienė.

Dėkodama viešnioms, Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja prof. Danguolė Drungilienė pastebėjo, kad sunkiems ligoniams, juos slaugančiam personalui svarbus bet koks šiltas, geranoriškas visuomenės dėmesys.

„Ligoninėje jau greitai bus galima atidaryti paveikslų galeriją. Mūsų bičiuliai vokiečiai, kasmet atvežantys slaugos priemonių labdarą, net fotografavosi dovanotų paveikslų fone, taip jiems patiko“, – juokavo prof. D. Drungilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bronė

Mano močiutė gydėsi šioje ligoninėje, džiaugėmės labai gražia aplinka, geru aptarnavimu. Ant kojų ją pastatė...Sesutės, daktarai čia labai sunkiai dirba, nes čia iš kitų ligoninių atveža po operacijų, vėžiu sergančius, nepaeinančius, jiems reikia daug slaugos, dėmesio. Gerai, kad žmonės dovanoja, taip parodo meilę, atjautą ligoniams, medikams, parodo, kad supranta jų pasiaukojamą darbą, palaiko.

Skaitytojas

Nuo tokiu ""pavekslu"", ligos gali stipriai paastreti....nes ligoniai bandys suvokti, ka tose teplionese norima pavaizduoti ir nuo nervines itampos jiems gali paastreti ligu simptomai...tokius paveikslus reiketu demonstruoti pradinukams- kaip nereiketu vaizduoti dailininkus, jeigu neturi pasaukimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS