Slaugos ligoninei – dovanos iš vaikų rankų | kl.lt

SLAUGOS LIGONINEI – DOVANOS IŠ VAIKŲ RANKŲ

  • 1

Į Klaipėdos medicininės slaugos ligoninę gražią gegužės pavakarę užsuko būrelis vaikų ir suaugusiųjų iš Klaipėdos stačiatikių visų rusų šventųjų parapijos.

Tikybos mokytojos Natalijos Djakovos lydimi vaikai į ligoninę atvyko ne tuščiomis – jie atvežė įvairių slaugos, asmens higienos priemonių. Parapijos tikintieji, tarp jų ir vaikai, surinko 500 eurų, už kuriuos nupirko šias dovanas ligoniams.

Vaikų rankomis sušildyta labdara perduota ligoninės Paliatyviosios pagalbos skyriui, kuriame gydomi ir slaugomi sunkiausiomis ligomis sergantys žmonės. Su savo atžalomis Aleksandra ir Nikita atvykęs Aleksandras Litvinenko įsitikinęs, kad vaikus nuo mažens reikia mokyti gailestingumo. Paliatyviosios pagalbos skyriaus vedėjas gydytojas Mindaugas Būta pakvietė svečius užeiti į skyrių, kuriame vaikai pabendravo su ligoniais, susipažino su naujausia diagnostine bei slaugos įranga.

„Labai džiaugiamės tokiomis dovanomis. Ligoninėje slaugoma nemažai vienišų žmonių, kurie neturi artimųjų, tad jiems šios atvežtos priemonės tikrai pravers. Gera matyti, kad vaikai mokomi užjausti kitą, padėti ligoniui, dalintis. Su parapija mes seniai draugaujame, jos vadovas nuolat mus lanko ir ne tik per šventes. Dvasinė pagalba ne mažiau reikalinga ligoniams“, – sakė ligoninės vyriausioji gydytoja prof. Danguolė Drungilienė.

Klaipėdos medicininėje slaugos ligoninėje, įrengtoje pagal šiuolaikinius reikalavimus, gydoma ir slaugoma 160 pačiomis sunkiausiomis ligomis, daugiausia onkologinėmis, sergančių klaipėdiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Janina

Šaunuoliai tikintieji, tą ligoninę reikia remti, padėti. Malonu matyti gydytojų veidus, pasiaukojantys tam darbui žmonės, didelė pagarba jiems, labai padėjo mūsų šeimai su sunkiu ligoniu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS