Smarvė klaipėdiečius kankino kelias savaites | kl.lt

SMARVĖ KLAIPĖDIEČIUS KANKINO KELIAS SAVAITES

Uostamiesčio gyventojai skundžiasi – kelias savaites jautė smarvę, dėl kurios esą buvo neįmanoma atidaryti langų, o pabuvus lauke neva imdavo perštėti akis ir gerklę. Įtarta, kad galėjo būti deginama automobilių alyva ar kitos medžiagos. Tačiau paaiškėjo, kad degė ne alyva.

Klaipėdos savivaldybės interneto puslapyje gyventojas pranešė apie Mainų gatvėje sklindantį tvaiką.

Manyta, kad dūmai galėjo sklisti iš vienos įmonės pastato, kuriame remontuojami automobiliai.

„Įmonė, esanti šiuo adresu, bent kartą per savaitę kažką degina, kas stipriai dūmija, po to jaučiama stipri smarvė, neįmanoma atsidaryti langų, o pabuvus lauke bent minutę, griaužia akis ir gerklę“, – viešai parašė klaipėdietis.

Mainų gatvė yra pramoniniame rajone, bet gyventojai tokio kvapo ankščiau neužuosdavo. Šį kartą įtarta, kad deginami automobilių tepalai arba kokios nors kitos medžiagos.

Mainų gatvė yra pramoniniame rajone, bet gyventojai tokio kvapo ankščiau neužuosdavo.

Pasak Komunikacijos ir aplinkai saugaus elgesio skatinimo departamento Komunikacijos skyriaus atstovo, aplinkosaugininkai atliko apžiūrą Mainų gatvėje ir priėmė sprendimą pradėti neplaninį autoserviso įmonės patikrinimą.

Pareigūnai nustatė, kad kuro katile buvo deginami mediniai padėklai.

„Įmonės direktorius buvo informuotas, kad mediniai padėklai yra medinės pakuotės atliekos ir turi būti tvarkomos, vadovaujantis Atliekų tvarkymo taisyklėmis, ir priduotos atliekų tvarkytojams, turintiems teisę tokias atliekas tvarkyti“, – teigė departamento atstovas.

Teigiama, kad už nustatytą pažeidimą įmonės atsakingam asmeniui bus taikoma administracinė atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodeksą ir reikės atlyginti aplinkai padarytą žalą.

Teršalų išmetimas į orą, viršijant leidime nustatytus į atmosferą išmetamo teršalų kiekio normatyvus, užtraukia baudą nuo 60 iki 300 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 170 iki 1 170 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Gerbiamieji,

ką gali pagauti tarnybos, jeigu prieš tikrinimus jos apie būsimus vizitus turi pranešt PRIEŠ DVI SAVAITES? Čia įstatymas toks..

pritariu

Tik markeruotos (euro) palėtės gali būti impregnuotos. Ju ir kaina kitokia/

PALĖČI GAMINTOJAS

KAS TOKS PROTINGAS, KURIS MANO KAD VIENKARTINĖS PALETĖS IMPREGNUOTOS?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS