Smiltynė taps klaipėdiečių pabėgimo iš miesto vieta? | kl.lt

SMILTYNĖ TAPS KLAIPĖDIEČIŲ PABĖGIMO IŠ MIESTO VIETA?

  • 8

Liepos 22 dieną vyko antroji Smiltynės miško parko koncepcijos rengimo strateginė sesija Smiltynėje.

Kaip praneša Klaipėdos miesto savivaldybė, šios koncepcijos rengimas yra žingsnis link bendros vizijos Smiltynės vystymui, kurios esminis aspektas – tvarus bei pagarbus teritorijos panaudojimas tiek klaipėdiečių, tiek ir miesto svečių rekreacijai.

Antrojoje sesijoje kartu su koncepcijos rengėjais bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovais dalyvavo Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos, Smiltynės jachtklubo, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro bei Smiltynės bendruomenės atstovai.

Smiltynės miško parko koncepcijos parengimas yra patikėtas jaunų kraštovaizdžio architektų, urbanistikos ekspertų ir strategų komandai, suvienijusiai MB „Kūrybinės inovacijos“, MB „Studio_Space/Time“ bei MB „Bau projektas“ įmones.

Strateginės sesijos metu buvo pristatyti koncepcijos rengėjų atlikta Smiltynės urbanistinė analizė ir jos pagrindu suformuota vizija Smiltynės miško parkui ir jame planuojamiems takams. Siūlomų miško takų koncepcijos pagrindas – unikalaus kraštovaizdžio išsaugojimas bei atvėrimas lankytojams neinvaziniais metodais. Smiltynė galėtų tapti klaipėdiečių „pabėgimo iš miesto“ vieta dvasiniam ir emociniam poilsiui.

Koncepcijos rengėjų teigimu, visi sesijos dalyviai aktyviai įsitraukė į procesą dalindamiesi konstruktyvia kritika ir teikdami naudingas įžvalgas apie atliktą analizę ir siūlomą miško parko koncepciją, kurios yra labai reikalingos tolimesniam kūrybiniam procesui. Smiltynės miško parko koncepcijos rengimas glaudžiai susijęs su savivaldybės siekiu, kad Smiltynei būtų suteiktas kurortinės teritorijos statusas.

Smiltynės miško parko koncepcija rengiama įgyvendinant Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos: Klaipėda 2030 priemonę 3.1.8. „Paversti Smiltynę kurortine teritorija: sukurti infrastuktūrą, reikalingą kurortinės teritorijos statusui įgyti, traukos objektų, didinti Smiltynės pasiekiamumą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kis

Smiltines pliazai vieni svariausi Lietuvoje,tad nereikia cia kazkokiu investiciju su prietekstu i privacia zona?Palei kursmarias kas reikalinga viskas stinka,o is juros puses pastatykite padorius tualetus,o ne smardalines,kur galetu reikalus atlikti nuo vaikucio iki neigaliojo,keletas privaciu mobiliu ant ratu kioskeliu yra pasakysime aciu.Per mazai tu pliazu,kad galetume urbanizuoti,negi neuztenka Palangos kur kabakai kopose?

Efa

Ko kur mes Klaipedieciai ?? musu norai ir vizijos ...........vel minkysite s..........ir leisite pinigus studijoms ........

sauktukas

teisingai! šalin rankas nuo Smiltynės negadinkit to ką turim, jūra -ne jūsų o visų klaipėdiečiu ir reikėtų atsiklausti žmonių ar jie sutiks su jūsų issidirbinejimais,ponai! jūs sugebat tik sunaikinti, ką sukūrė patį gamtą!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS