Spalį senjorams Lietuvos jūrų muziejuje – specialūs renginiai | kl.lt

SPALĮ SENJORAMS LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJUJE – SPECIALŪS RENGINIAI

  • 2

Jau tapo tradicija spalį Lietuvos jūrų muziejuje skelbti Senjorų mėnesiu, rengiant jiems specialius renginius ir taikant ženklias nuolaidas.

Visą spalį Lietuvos jūrų muziejus kviečia senjorus pažinti jūrų pasaulį, taikydamas išskirtines sąlygas: tiek bilietas į muziejų-akvariumą, tiek į delfinariumą kainuos tik po 2 Eur. Laivą-muziejų M52 „Sūduvis“ taip pat galima bus aplankyti už 2 Eur bilieto kainą.

Bilietus su nuolaida senjorams spalį galima bus įsigyti tik muziejaus ar laivo-muziejaus kasose, pateikus pensininko pažymėjimą, internetinėje platformoje jais prekiaujama nebus.

Spalis pradedamas vyresnio amžiaus žmonėms parengta edukacine programa „Jūra duoda – jūra atima“. Programa rengiama organizuotoms ir tik iš anksto užsiregistravusioms grupėms.

Pasak muziejaus kultūrinės veiklos koordinatorės Ievos Jašinskienės, šia programa siekiama per asmenines patirtis, gyvenimo jūroje ar prie jūros pažinimą ir patyrimines veiklas perteikti sugyvenimo su jūra svarbą.

„Edukacija senjorams „Jūra duoda – jūra atima“ – tai patyriminė kelionė po Akvariumo ir Laivybos istorijos ekspozicijas, kuri kviečia patirti, pažinti, prijaukinti ir išbandyti jūrą, – pasakojo specialistė. – Senjorai sužinos išskirtinius faktus apie jūros gyvūnus, padėsime jiems nustatyti, kokias jūros dovanas mes kasdien naudojame savo buityje ir suvokti, kaip jūros turtai gerina mūsų gyvenimo kokybę. Patyrimai Akvariumo ekspozicijoje sukels prisiminimus, įtrauks dalintis sava patirtimi ir veiks kaip terapija: vandenyno garsai ir tropinių žuvų stebėjimas dalyviams padės atpalaiduoti sielą, mintis ir kūną.“

Tačiau, kaip žinia, jūra – ne tik poilsis, atsipalaidavimas ir grožis. Jūra gali būti ir yra labai grėsminga ir atšiauri. Edukacinės programos metu senjorai bus mokomi būti visada pasiruošę iššūkiams, pavojams, o esant šalia jūros ar jūroje – tikroms audroms. Patyrimai interaktyvioje ekspozicijoje, ekstremalių situacijų suvaldymas pasirenkant ir išbandant gelbėjimosi priemones, jūrų katastrofų istorijos parodys, kad jūra ne tik duoda, bet gali ir atimti. Senjorai, be abejonės, galės pasidalinti ir asmeniniais prisiminimais, ką teko patirti jūroje ar šalia jos. Daugiau informacijos www.muziejus.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O zmonėms su negalia irgi taikoma nuolaida

Anonimas

Lietuvos sinjorai neturi pinigų kelionei i Klaipėda, jūrų muziejų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS