Spūsčių uostamiesčio gatvėse turėtų mažėti | kl.lt

SPŪSČIŲ UOSTAMIESČIO GATVĖSE TURĖTŲ MAŽĖTI

Lyginant su kitų miestų spūstimis, uostamiestyje jos yra, tačiau, po atliktų šviesoforų ciklų reguliavimo, laiko juose praleisti gyventojams tenka vis mažiau. Tam, kad ir toliau būtų mažinamos spūstys, pasitelkiami dronai, o į sankryžas jau grąžinta 15 lentelių su žaliosiomis rodyklėmis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, nors uostamiestyje daug kamšačių esą nėra, tačiau probleminių vietų netrūksta ir spūsčių priežastys miesto atstovams yra žinomos.

Klaipėdoje susidarančios automobilių kamšatys priklauso nuo sezoniškumo ir mokymosi sezono laikotarpių.

„Pastebime, kad didesnės spūstys susidaro mokslo metų laikotarpiu, bet ši problema išlieka ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Taip pat didesnės spūstys susidaro ir vasarą, ypač šiltomis dienomis, išskiriame kelias eismo kryptis – Naujoji perkėla ir pajūris“, – teigė R. Mockus

Pasak skyriaus vedėjo, siekiant gerinti eismo situaciją, didelis dėmesys skiriamas šviesoforų ciklų reguliavimui ir jų adaptavimui prie realių eismo sąlygų piko valandomis.

„Pailginus žalio šviesoforo signalo veikimo trukmę, pavyko pasiekti, kad rytinio ir vakarinio piko metu eismas vyktų sklandžiau pagrindinėse miesto gatvėse, taip pat nuolat stebime ir koreguojame šviesoforų sistemų darbą ir kituose ruožuose“, – aiškino R. Mockus.

Uostamiestyje ir toliau siekiama mažinti spūstis gatvėse, tam pasitelkiami dronai, kurie stebi ir fiksuoja eismo srautus piko valandomis – tiek rytinio gyventojų judėjimo į darbą ar švietimo įstaigas metu, tiek vakare, po darbų, klaipėdiečiams grįžtant namo.

Mieste imtasi ir iniciatyvos sankryžose atstatyti daugiau žaliųjų rodyklių.

„Inicijavome, kad dešimtyje sankryžų, kuriose yra šviesoforai, būtų įrengta 15 lentelių su žalia rodykle, taip sudarydami dar sklandesnį eismą“, – teigė R. Mockus.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

na

kam del tu rodykliu kisami milijonai,vazinejom be tu rodykliu ir buvo visai neblogai,o spustys mieste susidaro tik rytinem valandom ir po darbu,o taip po miesta vazineji svilpaudamas.o su rodyklrm i kaire tai isvis tu gali sukti bet pestieji eina per zalia ir vistiek turi laukti,paskui uzsidega zalias tiesiai ir vel lauki,pvz takospr paryziaus komunos sankryzoje.nesamone kazkokia.

babajus

Tuos rodykles buvo nuimtos momentaliai deka kaskokio debilo idiotiska iniciativa (noretusi tam debilui prisikti i tuscia galva). O kad grazinti neteisetai nuimtos rodykles reikia laukti metus...

Cirkas vyksta

Vienas klaunas nukabino, dabar kitas per kelis metus baigia atgal sukabineti ir visi turi daug darbo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS