Stenduose šalia Gargždų – galimybė pažinti paukščius | kl.lt

STENDUOSE ŠALIA GARGŽDŲ – GALIMYBĖ PAŽINTI PAUKŠČIUS

  • 0

Šalia Gargždų esantys žvyro karjerai visą vasarą vietiniams buvo atgaivos nuo alinančių karščių vieta. Aplinkosaugininkai ir Klaipėdos rajono savivaldybė sumanė gyventojus supažindinti su paukščiais, kurie gyvena šiuose vandens telkiniuose.

„Prie karjerų Gargžduose galima sužinoti, kokie gyvena paukščiai. Klaipėdos rajono savivaldybė pastatė gražų stendą maudykloje. Toks savivaldos požiūris džiugina. Parinkau tik dažniausiai matomus sparnuočius, o Lietuvos ornitologų draugija atsiuntė puikius Sauliaus Karaliaus piešinius. Yra visai įdomių rūšių, tereikia įsižiūrėti ir išgirsti“, – tikino Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis, taip pat prisidėjęs prie stendų kūrimo.

Prie Gargždų yra du dideli vandens telkiniai – Skaidrusis ir Didysis karjerai.

Jų pakrantėse vietiniai leidžia laiką ne tik vasaromis. Šalia karjerų įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai naudojami sveikos gyvensenos mėgėjų, jais dažnai važinėja ir tėvai su vaikų vežimėliais.

Vėlyvą vakarą virš Didžiojo karjero pasigirsta didžiojo ir mažojo baublio skleidžiami garsai.

Gargždiškiai savomis akimis galėjo stebėti, kaip kitas sparnuotis, remeza, kuria savo augintiniams kabantį lizdą, skrupulingai pindamas it vilnos pirštinę.

Karjeruose gyvena ausuotieji kragai, mažosios žuvėdros, retai sutinkamos upinės žuvėdros, didieji ančiasnapiai. Pakrantėmis skraido nendrinės startos ir dar daugybė įvairių paukščių.

E. Paplauskio nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS