Susisiekimo ministras siūlo dalį žmonių per Kuršių marias kelti be eilės | kl.lt

SUSISIEKIMO MINISTRAS SIŪLO DALĮ ŽMONIŲ PER KURŠIŲ MARIAS KELTI BE EILĖS

Nuo gegužės kai kurie žmonės į Neringą vėl galės persikelti be eilės – Seime pradėta svarstyti nauja perkėlimo per Kuršių marias tvarka.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad dabar patekimo į keltą pirmumo tvarkos nėra ir tai, anot jo, sukuria labai daug problemų gyventojams, kurie dėl objektyvių priežasčių kasdien keliasi į Kuršių neriją ir atgal.

Pasak jo, žmonės, deklaravę gyvenamąją vietą Neringos mieste ir Smiltynėje, neįgalieji, specialiųjų tarnybų darbuotojai ir jų automobiliai, taip pat autobusai, dviračiai, autocisternos su kuru galėtų persikelti be eilės bet kuriuo paros metu septynias dienas per savaitę.

„Darbo dienomis siūlytume numatyti išimtį ir pirmumo tvarką: Klaipėdos savivaldybės ir jos įmonių ir įstaigų, miškų urėdijos transporto priemonėms ir darbuotojams, taip pat įmonėms, kurios turi įregistruotą buveinę Kuršių Nerijoje“, – Seime pristatydamas pataisas vardijo ministras.

Ekonomikos komitete dirbantis konservatorius Andrius Kupčinskas pastebėjo, kad nauja tvarka kai kam duos dvi naudas – ir kompensaciją, ir pirmumo teisę.

„Jeigu dėl specialiojo transporto, neįgaliųjų ar kitų svarbių grupių tikrai nekyla klausimų, bet dėl gyventojų... Kai matai tas eiles būtent atvykusių (...), kurie turi nekilnojamojo turto Neringoje ir jie gauna dvigubą naudą – tai yra, ir kompensaciją, ir pirmumą. Kai gyventojai gauna dvigubą naudą, man atrodo, nevisiškai teisinga. Ar nereikėtų šioje vietoje diferencijuoti?“ – klausė jis.

M. Skuodžio teigimu, tokia tvarka siūloma, nes ją būtų tiesiog paprasčiausia įgyvendinti.

„Reikia suprasti, kad automobilių numeriai yra nuskaitomi ir pagal visus registrų duomenis nustato, kad tas automobilis yra susijęs su gyventoju, kuris yra užsiregistravęs savo gyvenamąją vietą Kuršių Nerijoje ir tokiu būdu būtų galima jį paprasčiau ir pirmumo tvarka įleisti“,  – kalbėjo ministras.  

Dabar galintys keltis nemokamai patekti į keltą pirmenybės neturi.

Anot M. Skuodžio, 2019 metais bendrovė „Smiltynės perkėla“ priėmė sprendimą netaikyti pirmumo tvarkos patekti į keltą, kadangi ši tvarka teisės aktais niekur nebuvo reglamentuota.

Tuometinis susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad teise keltis nemokamai buvo piktnaudžiaujama, nes nemažai žmonių tokius leidimus gaudavo nelegaliai.

Seimas šią savaitę priėmė svarstyti Vidaus vandenų transporto kodekso pataisas dėl kėlimo per Kuršių marias pirmumo tvarka ir toliau jų imsis balandžio 15-ąją, kai pakeitimus įvertins komitetai.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Runkelis

Ministras ieškos "kompromiso", kad ponams nereikėtu pastovėt pusvalandį prie kelto bendroje eilėje. Tai tautos išrinktiesiems reikalingas atskiras keltas ir perkėla. Kaip visur betvarkė Lietuvoje, ponams nei Covid pandemijos apribojimų, keliauja su leidimais kur nori ir kada nori. Draudimai galioja tik mokesčių mokėtojams. Baisu!

Blinda

Jokiu privilegiju, laikas sitiems bukiams nusileisti is padebesu.

Ha ha

Idomu kaip prasibraus be eiles, nejau tures visos masinos isvaziuot nuo kelio kad praleist ta be eiles??? Neiseis taip padaryt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS