„Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurse – finišo tiesioji | kl.lt

„ŠVYTURIO KLAIPĖDOS ATEITIES STIPENDIJOS“ KONKURSE – FINIŠO TIESIOJI

  • 1

Jubiliejinį dešimtąjį kartą vykstantis „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursas artėja prie finišo tiesiosios. Pasibaigus antrajam konkurso etapui iš trylikos Klaipėdos krašto talentų kovą dėl bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ įsteigtos stipendijos tęsia penki jaunuoliai, už kuriuos savo balsus atiduoti jau paskutinį kartą šiemet yra kviečiama visuomenė. Antradienį prasidėjęs balsavimas oficialioje stipendijos svetainėje vyks iki spalio 10 d.

Padidėjusi stipendijos suma

Pasibaigus visuomenės balsavimui antrojo „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso etapo metu, paaiškėjo, kad daugiausiai palaikymo sulaukė violončelininkė Kornelija Kupšytė, transporto inžinerijos doktorantas Evgenii Iamshchikov, kino režisierė Ksenia Frolova, ekologinio pilietiškumo ugdymo ir klimato kaitos lauką tyrinėjanti trečio kurso doktorantė Samanta Štraupaitė ir 2023 m. Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionate Lenkijoje net du bronzos medalius iškovojęs Edvinas Vaičiulis.

„Jau dešimtąjį, jubiliejinį kartą vykstantis konkursas sulaukė kaip niekada daug visuomenės palaikymo ir įsitraukimo. Stebėdami tai ir norėdami suteikti dar didesnį paskatinimą vienam iš penkių Klaipėdos vardą Lietuvoje ir pasaulyje garsinančių jaunuolių nusprendėme bendrovės įsteigtą stipendiją padidinti iki 5000 Eur. Tikime, kad tai įkvėps visus norinčius dar aktyviau atiduoti savo balsus už finalistus, o stipendijos laureatui ar laureatei suteiks dar tvirtesnį pagrindą toliau siekiant savo tikslų ir įgyvendinant idėjas“, – sakė konkursą organizuojančios bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Galutinis sprendimas – komisijos rankose

Susipažinti su šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso finalininkais ir išreikšti jiems palaikymą visuomenė kviečiama nuo antradienio, spalio 3 d., iki spalio 10 d. 23 val. 59 min. oficialioje stipendijos interneto svetainėje adresu www.svyturiostipendija.lt. Šiam etapui pasibaigus, penkis finalininkus vertins komisija, kuri atsižvelgdama į visuomenės balsus išrinks „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatą.

Vienas iš komisijos narių, Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Juočys pastebi, kad tokie konkursai yra ypač svarbūs ir reikalingi.

„Tokių konkursų svarbai nėra suteikiama tiek reikšmės, kiek jos iš tikrųjų yra. Yra labai mažai progų, kada į jauną kūrėją yra atkreipiamas toks dėmesys. Jauni žmonės dirba ir jie nesitiki, kad jiems bus už tai atlyginta. Žinoma, paskatinimas pinigine premija yra labai svarbu, kad jauni talentai nesustotų dirbti ir kurti, bet šiuo atveju svarbiausias ne piniginis prizas, o pats faktas, kad juos kažkas stebi, nes tai įrodo, kad jų veikla yra reikalinga“, – įsitikinęs T. Juočys.

Komisijos narys džiaugiasi, kad visi finalininkai atstovauja labai skirtingoms sritims, o patekę į finalą jau sulaukė didelio pasisekimo ir dėmesio.

„Nuspręsti, kuris iš jų yra pats verčiausias stipendijos, yra labai nelengva, todėl komisijoje yra daug žmonių, visi atsineš savo idėjas ir mintis, jos bus sulygintos. Visada būna taip, jog emociškai norisi visus paskatinti ir apdovanoti. Manau, kad tie, kas pateko į finalą, jie jau turi milžinišką pasiekimą, apie juos sužinojo daugiau žmonių ir dar daugiau sužinos, jau tai yra labai svarbu“, – teigė T. Juočys.

Nuo 2014 m. vykstančiame „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurse laureato vardą jau pelnė pianistė Adelė Daunoravičiūtė, Klaipėdos muzikinio teatro solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, menininkė Agnė Kišonaitė, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, mokslininkas Žydrūnas Lukošius, elektra varomo katamarano kūrėjas Tomas Vėlius, mokslininkė dr. Greta Gyraitė ir oro taršos problemas tyrinėjantis mokslininkas Paulius Rapalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Heta

Geras. Uždarai gamyba atleidi žmones ir istegi ateities stependija:) Ate utenks alus ate.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS