Tarptautinė studentų diena – mažas gimtadienis | kl.lt

TARPTAUTINĖ STUDENTŲ DIENA – MAŽAS GIMTADIENIS

Lapkričio 17 d. – Tarptautinė studentų diena (TSD). Uostamiestis, reikia pripažinti, yra vienas iš studentiškesnių Lietuvos miestų, todėl jau keleri metai iš eilės TSD Klaipėdoje tampa ne tik viena, šventine diena studentui, o visomis 2 savaitėmis jaunatviškų šėlionių.

Vienija studentų savivaldas

Šiais metais, bendrą TSD renginių maratoną organizuoja keturios didžiausios Klaipėdos aukštųjų mokyklų studentų savivaldos: Klaipėdos valstybinės kolegijos studentų atstovybė (KVK SA), Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS), Lietuvos verslo kolegijos studentų atstovybė (LTVK SA) ir Lietuvos aukštosios jureivininkystės mokyklos studentų atstovybė (LAJM SA).

Įprastai, studentų savivaldos Tarptautinę studentų dieną mini garsiai, bet uždarai – tarp savo aukštosios mokyklos sienų, tačiau Klaipėdoje savivaldos sujungia savo jėgas bendram ir kokybiškam tikslui.

„Bendrų TSD renginių organizavimas Klaipėdoje vyksta jau ne pirmus metus, tad patirtis rodo, kad kuo daugiau savivaldų prisideda prie TSD - tuo geresnis rezultatas yra gaunamas. Gaila, kad prisijungia ne visos savivaldos, tačiau galima tikėtis, kad metais dar aktyviau bendradarbiausime ir studentams galėsime pasiūlyti ne dvi savaites, o gal tris ar net keturias savaites įvairiausio spektro renginių” – apie bendradarbiavimo ir draugystės privalumus kalbėjo LTVK SA Prezidentas Vilhelmas Simėnas. 

Jam antrino ir KUSS Prezidentė Evelina Greiciūnaitė: „Bendra TSD – bene vienintėlis toks renginys, kuriame mes visi įdedame dalelytę savęs, tai puiki proga pabendrauti su kitmis atstovybėmis bei pasidalinti patirtimi.“

Tikras studentas - atlaikys

Apie TSD svarbą ir prasmingumą dienraštis „Klaipėda“ kalbino studentų savivaldų Prezidentus, kurie vieningai sutarė dėl vieno – TSD yra  ir turi būti svarbi, kiekvieno studento širdyje.

„TSD svarbi, nes tai diena, kai visi studijuojantys gali pasigirti tokiu statusu ir juo didžiuotis. Studentija kuria ateitį, tai tie žmonės, kurie eina koja kojon su pažangomis, jaunatvišku maksimalizmu, bei kaupia patirtį ateities darbams.“ – savo nuotaikomis prieš pat TSD Klaipėdoje startą dalinosi KVK SA Prezidentė Akvilė Gedrimaitė.

TSD renginų maratonas vyksta net dvi savaites, todėl paklausus, ar studentai „atlaiko“ tokią gausybę, LAJM SA Prezidentė Agnė Povilaitė net neabejoja – studentas yra pakankamai energingas tokiai dviejų savaičių fiestai, taip pat mergina džiaugiasi, kad kasmet dalyvaujančiųjų skaičius vis didėja.

„Studentija ypatingai tomis dienomis tampa lyg šeima. Tai leidžia dar labiau susibendrauti ir pajusti savyje jėgą, kad kuo didesnis mūsų būrys, tuo skambesni balsai tampa. Te išgirsta mus kiekvienas Lietuvos kampelis, nes mūsų renginiai trunka dvi savaites, o studentų apetitas – didelis!” – pokalbį optimistiškai užbaigė KVK SA Prezidentė.

GALERIJA

  • Tarptautinė studentų diena – mažas gimtadienis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS