Teismas: A. Vaitkus pažeidė tarnybinę etiką | kl.lt

TEISMAS: A. VAITKUS PAŽEIDĖ TARNYBINĘ ETIKĄ

Teismas nutarė, kad pernai kovą iš pareigų atleistas buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus pažeidė tarnybinę etiką.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį kaip nepagrįstą atmetė A. Vaitkaus skundą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo, kuriuo pripažinta, kad jis pažeidė etiką, panaikinimo, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Baltaduonė.

Teismo teigimu, A. Vaitkus neįrodė, jog tapęs Klaipėdos uosto vadovu pateikė privačių interesų deklaraciją apie jo sąsajas su uosto verslininkais, jį parėmusiais per Klaipėdos tarybos ir mero rinkimus.

Teismas padarė išvadą, kad šioje situacijoje atsirado pagrindas įžvelgti galimo interesų konflikto grėsmę.

Anot teisėjų kolegijos, su Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu tarybos rinkimuose dalyvavusiam Klaipėdos uosto vadovui A. Vaitkui taikomi dideli skaidrumo reikalavimai.

„Teismas padarė išvadą, kad šioje situacijoje atsirado pagrindas įžvelgti galimo interesų konflikto grėsmę“, – rašoma pranešime.

Pasak teismo, verslininkų, parėmusių A. Vaitkų rinkimuose, valdomos įmonės užima reikšmingą uosto krovos dalį, o pats A. Vaitkus turėjo priimti su jomis susijusius sprendimus.

VTEK pernai birželį nusprendė, kad A. Vaitkus pažeidė įstatymą nedeklaravęs interesų. Jos teigimu, A. Vaitkus turėjo deklaracijoje nurodyti asmenų, kurie paaukojo lėšų politiniam sąrašui, su kuriuo jis kandidatavo rinkimuose, ir kurie yra tiesiogiai susiję su komercinių interesų uoste turinčiomis įmonėmis.

Nuo 2013-ųjų Klaipėdos uostui vadovavęs A. Vaitkus iš pareigų atleistas 2019-ųjų kovą, kai buvo išrinktas į Klaipėdos savivaldybės tarybą su „valstiečių“ sąrašu. Mero rinkimus jis pralaimėjo antrajame ture.

A. Vaitkų atleido buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis, suabejojęs, ar uosto direktorius liktų nešališkas įmonių, parėmusių A. Vaitkų per savivaldos rinkimus, atžvilgiu. A. Vaitkus šį sprendimą apskundė, tačiau teismai jo skundus atmetė.

VAAT nutartį A. Vaitkus per 30 dienų gali skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Laima

Jeigu butu landsberginiai vadovave visus 30- simti metu Lietuva tikrai butu pasiekusi Skandinavijos valstybiu lygi. Labai gaila, kad Landsbergis patikejo komunistu nuosirdumu ir neprieme istatymo, kad komunistu neprileisti prie valdzios 20- 30 metu. Taigi susilde sovietiniu kolaborantu paleista gyvate, uzantyje, o jie ir toliau plese ir naikino Lietuva per savo dukterines partijas. Dabar labai bus sunku isbristi is to liuno. Jeigu socdemu jaunimas isvytu is sarasu visus senus bebrus( kirkilinius siaulienes, bernatoniu irt.t.), gal sumazetu vagiu ir sukciu Lietuvoje, kurie abai ilgisi sovietijos....

Laima

Aciu Dievui, kad teismas isdriso rasti teisinga sprendima. Pagaliau gal jau galesim patiketi teisingumu. Kad Vitkus Karbauskio "pagalbininkas" nelegaliai jo trasu vertinimo kombinatorius, nes Karbauskis muitinrse teikdavo melagingus savo rusisku trasu sudeyi propaguojancius dokumentus, kad tik nemoketu mokesciu Lietuvai. O dabar muitine kai saziningai patikrino trasu sudeti - pasirodo jis skolingas milijoniner sumas mokesciu. Taigi Vitkus dangste ji kaip galejo, uztai dabar ji gina Karbauskis, o pries Masiuli "ätidare savo tersalu vamzdi" O cia komentatoriai Vitkaus ginejai, gal nutilkit ir issivalykit savo gerkles, jusu balsas I dangu neina. Tikiuosi zinot lietuviska patarle.....

Baisu

Kol vadovaus pogrindį Landsberginiai , tol nebus teisybės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS