Tenkinti aistrų – į laiptinę | kl.lt

TENKINTI AISTRŲ – Į LAIPTINĘ

Daugiabučių namų gyventojai net neįtaria, kas kartais vyksta jų laiptinėse. Kol su šeima grįžta į namus, aukštu aukščiau lytinę aistrą tenkina porelė, o kitas gyventojas išeina iš buto į laiptinę nusišlapinti. Tokius pikantiškus vaizdus užfiksuoja laiptinėse įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Pamatę kamerą, išsigando

Uostamiesčio gyventojai vis dažniau apsisprendžia daugiabučiuose įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Paprastai jos sumontuojamos prie durų, vedančių į laiptinę, ir kiekviename pastato aukšte.

Saugos tarnybos "Mano sauga" atstovai teigė, kad imtis tokių veiksmų gyventojus priverčia name pasikartojantys viešosios tvarkos pažeidimai ir nusikaltimai.

"Žmonės neapsikenčia laiptinėse nuolat besilankančių benamių, dozės susileisti atėjusių narkomanų. Kameros įrengiamos ir siekiant išvengti vandalų išpuolių: pašto dėžučių niokojimo, terlionių ant pastato fasado, laiptinių sienų", – kalbėjo atstovai.

Daugiabučio, esančio Kauno gatvėje, gyventojai nuolat kentėjo nuo laiptinėse besilankančių benamių ir narkomanų.

Kameros užfiksavo, kaip čia svaiginosi trijų asmenų kompanija.

Tarp jų buvo ir mergina. Ji atėjusi atsigulė. Vienas vyrų jai nežinia ką darė, tuo metu kitas narkotikų dozę leidosi į kirkšnį.

"Į tokius atvejus reaguojame operatyviai – vaizdo stebėtojai kviečia apsaugos ekipažą. Jei asmenys pasišalina greičiau, vaizdo medžiaga perduodama policijai, ir, tikimės, toks įrašas pasitarnauja tyrimui. Laikui bėgant, tiek narkomanai, tiek benamiai pradeda aplenkti laiptines, kuriose sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros", – tvirtino įmonės "Mano sauga" vadovas Gediminas Jankauskas.

Viename vaizdo įraše užfiksuota, kaip narkomanai ateina į laiptinę, ruošiasi procedūrai, bet vienas pamato kamerą, rodo pirštu į ją ir pasiūlo nešdintis. Po akimirkos vyrai pasišalina.

Naktį – vogti gėlių

Pasitaiko atvejų, kai svaigintis į vieno ar kito namo bendrąsias erdves renkasi nepilnamečiai.

Kelių jaunuolių kompanija buvo sumaniusi lankytis vieno uostamiesčio daugiaaukščio terasoje, tačiau viešnagė truko neilgai.

Pašalinius asmenis netrukus sudrausmino juos užklupęs saugos tarnybos darbuotojas.

Vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga padeda išaiškinti vagystes, atvejus, kai yra apgadinami automobiliai, o tai padaręs vairuotojas pasišalina.

Saugos tarnybos darbuotojai ne kartą padėjo sulaikyti dviračių ir automobilių valytuvų vagis, kurie darbavosi požeminėse aikštelėse.

Ypač dažnai nukenčia prie namų įrengti gėlynai.

Vienu atveju užfiksuota, kaip naktį grįždamas vyras, kurio judesiai nekoordinuoti, sumanė išsirauti gėlę. Vyras įlipa į gėlyną ir ten kapstosi.

"Yra namų, kurie tikrai puoselėja savo aplinką, investuoja. Dažnai būna situacijų, kai rytą gėlių klombos būna nuniokotos, o kas tai padarė, neaišku. Kai yra įrengtos kameros ir situaciją stebi apsaugos darbuotojai, gyventojai gali patys išsiaiškinti, kas pridarė žalos", – patikino G.Jankauskas.

Miegoti išsiuntė prie durų

Daugiabučių namų laiptines stebinčioms saugos tarnyboms tenka drausminti ir įkaušusius asmenis.

Kai kurie santykius bando aiškintis kumščiais ir drumsčia kaimynų ramybę.

Viename daugiabučio namo kieme užfiksuota, kaip kompanija stipriai sumušė žmogų. Vaizdo įrašas padėjo policijai tirti šį įvykį.

Kai kurie atvejai yra visiškai nepaaiškinami. Vargu ar tą galėtų padaryti ir pats veikiantysis asmuo. Kameros užfiksavo, kaip vienas neblaivus vyras lifto tarpduryje statė alaus butelius.

Galima tik spėti, jog taip elgtasi, kad durys neužsivertų.

Tačiau tokiu atveju lifto negali išsikviesti kiti gyventojai. Užstatęs duris, vyras toliau po vieną ar kelis nešiojo butelius į kabiną.

Apsaugininkams kartais tenka tapti ir taikos balandžiais šeimos konfliktuose.

Viename daugiabutyje menkai apsirengęs vyras miegojo laiptinėje netoli buto durų.

Dauguma gyventojų saugos tarnybai yra nurodę, kad tokius asmenis reikia išprašyti.

Nuvažiavus paaiškėjo, kad nelaimėlis ne šiaip sau įsirengė guolį laiptinėje.

Jo į namus neįsileidžia žmona, nes grįžo neblaivus. Apsaugos darbuotojai pasikalbėjo su gyventoja. Ši leido sugrįžti sutuoktiniui namo.

Kartą iš laiptinės buvo išprašytas ir slampinėjantis, griuvinėjantis to paties namo gyventojas. Vyras nesugebėjo pasakyti, kad čia gyvena.

"Gyventojai paprastai nurodo nepageidaujantys, jog laiptinėse vaikščiotų neblaivūs, neaiškūs asmenys. Tokius žmones reikalauja išprašyti", – akcentavo G.Jankauskas.

Seksu užsiėmė ant laiptų

Kameros užfiksuoja ir ypač pikantiškų scenų.

Aistros apimtos poros seksu užsiima laiptinėje. Jos pamiršta, kad viešoje vietoje taip elgtis draudžiama.

Tačiau intymiais momentais poroms būna nesvarbu ir tai, kad gali bet kada užklupti kaimynai. Nekreipiama net dėmesio, kad patalpas stebi kameros.

Meilei netrukdo ir purvinos laiptinių grindys ir laiptai – gulamasi ant jų.

"Tokie atvejai nėra dažni, bet tikrai pasitaiko. Jei vaizdas stebimas tiesiogiai, kviečiamas ekipažas, kuris važiuoja į vietą, nes tai – viešosios tvarkos pažeidimas", – pabrėžė vadovas.

Seksu laiptinėse užsiiminėja ir tų pačių namų, kur įrengtos kameros, gyventojai. Vienas atvejų, kai moteris ir vyras, abu avintys šlepetėmis, po visko grįžta į savo butą.

Taip pat užfiksuota, kaip pora lytiškai santykiauja dešimtajame aukšte, kur yra išėjimas ant stogo, o tuo metu aukštu žemiau namo su vaikais grįžta kaimynai.

Bandė slėpti veidus

Iš vaizdo įrašų matyti, jog kai kurių žmonių visiškai neglumina, kad laiptinė vieša vieta.

Viena pora ramiai ateina, įsitaiso ant laiptų, glamonėjasi, užsiima seksu.

Dėl tokio savo elgesio jiems teko aiškintis atvykusiam saugos tarnybos darbuotojui.

Buvo atvejis, kai moteris ir vyras po visko pakėlė akis į viršų ir pamatė kameras. Jie suskubo slėpti veidus ir bėgti iš laiptinės.

"Sunku pasakyti, kodėl taip elgiamasi. Gal namie yra vaikų, gal nori daugiau adrenalino. Tačiau reikėtų pagalvoti ir apie kitus. Kas būtų, jei viską pamatytų kažkieno vaikas?" – retoriškai klausė tarnybos vadovas.

G.Jankauskas akcentavo, kad įrašai sistemoje saugomi 30 dienų. Tad bet kuris kaimynas, peržiūrėdamas užfiksuotą medžiagą, netyčia gali pamatyti intymias akimirkas.

Keistai nuteikia ir toks vaizdas, kai gyventojas išeina iš savo buto, atsistoja laiptinės kampe ir šlapinasi.

Tarnybos darbuotojas paaiškino vaikinui, kad taip elgtis nedera. Kameros užfiksavo, iš kurio buto jis išėjo.

Laiptinė – vieša vieta

Laiptinės vaizdo kameromis nėra stebimos slapta. Apie tai informuojami ne tik gyventojai, bet ir svečiai.

Ant namo matomoje vietoje yra pakabinta lentelė. Joje nurodyta, kad namą stebi vaizdo kameros.

"Kartais atrodo, kad žmonės net įtaria, jog įrengtos kameros, nors niekas neslepiama. Gal mano, kad kameros neveikia?" – svarstė vadovas.

Saugos tarnybos atstovai pabrėžė, kad užfiksuota informacija dalijasi tik tais atvejais, kai yra viešosios tvarkos pažeidimai, nusikaltimai.

Medžiaga pateikiama policijos pareigūnams ar visuomenei, siekiant padėti nustatyti kaltus asmenis.

"Keista, kad kai kurie elgiasi, nepaisydami jokių moralės, etikos normų, daro viešosios tvarkos pažeidimus", – stebėjosi atstovai.

Pabrėžiama, kad laiptinė yra vieša vieta. Tad girtauti, rūkyti, svaigintis, dergti, tenkinti lytinę aistrą joje draudžiama. Už tokį elgesį gresia nuobaudos.

Kameros tikrai drausmina. Vieną ar kitą kartą išprašyti narkomanai, vandalai, seksu užsiiminėjančios porelės daugiau nebegrįžta.

"Kai kurie žmonės po kiek laiko pradeda abejoti, ar kameros dar reikalingos, nes nieko blogo nebevyksta. Tačiau jos išties drausmina pažeidėjus", – teigė saugos tarnybos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pat

Mano Saugo, tai tie patys Mano Bustas. Daugiau komentaru nereikia del kainu.

Kyšt myšt

Oi, kai buvau paauglys, tai viešbučiams babkių neturėjau... ir mašinos nebuvo... Eidavau su mergička į daugiabučių laiptines ir dulkindavau ją iki soties:-) Kartais ir liftą užstrigdindavome, kad galėtume pasimaloninti... :-)

Pinokis

Anokia čia naujiena. Visais laikais jaunimas tratinosi laiptynėse, ypač viršutiniame aukšte. O kur jiems dingti kai sprema smegenis spaudžia ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS