Teritorijos šalia Klaipėdos piliavietės laukia permainos: atsiras daugiabučiai? | kl.lt

TERITORIJOS ŠALIA KLAIPĖDOS PILIAVIETĖS LAUKIA PERMAINOS: ATSIRAS DAUGIABUČIAI?

Priešpilio g. 9 sklype numatomi pokyčiai. Teritorijos šeimininkai ketina gauti paskolą ir joje įgyvendinti savo planus. Čia norima statyti daugiabučius gyvenamuosius namus, komercinės paskirties objektus.

Vaiduoklį Klaipėdos piliavietėje primenantis elingas ir aplinkinė teritorija turėtų smarkiai pasikeisti. Čia šeimininkaujantys verslininkai jau atlieka žingsnius permainų link.

Dalis Priešpilio g. 9 sklype esančių pastatų priklauso bendrovei "Puiki investicija".

Šių metų spalį minėtai įmonei iš bendrovės "Kruizinių laivų terminalas" įsigijus porą gamybinių, administracinį pastatus, vandens uostą-slipą, vandens uostą-metalinį elingą, pagal pastatų pirkimo–pardavimo sutartį nuomos teisės perėjo ir į 2,0374 ha ploto žemės sklypą.

Pagalvokime, kur Klaipėdoje yra tokia vieta, kur žmonės galėtų ateiti ar gyventi, matydami marias, jūrą?

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė dėstė, kad bendrovė "Puiki investicija" yra gavusi paskolą žemės sklypo ir statinių, numatytų statyti teritorijos detaliajame plane, vystymui. Banko paskolai užtikrinti reikalingas žemės nuomos teisės įkeitimas. Tai padaryti gali leisti tik miesto taryba.

Verslininkų siūlymas neseniai pristatytas komitetų nariams, sprendimas dėl jo bus priimtas artimiausiame tarybos posėdyje.

Pastebima, kad, politikams neleidus įkeisti žemės nuomos teisės, bendrovė neteks galimybės gauti jau minėtos paskolos ir todėl nebus įgyvendinti detaliojo plano sprendiniai.

Pagal dar 2013-aisiais patvirtintą teritorijos tarp Pilies g., bendrovės Baltijos laivų statyklos, uosto akvatorijos ir Danės upės detalųjį planą, žemės sklype Priešpilio g. 9 yra numatyta statyti daugiabučius gyvenamuosius namus, komercinės paskirties objektus.

Manoma, kad čia iškilsiantys statiniai bus patrauklūs gyventojams.

"Pagalvokime, kur Klaipėdoje yra tokia vieta, kur žmonės galėtų ateiti ar gyventi, matydami marias, jūrą? Nėra, visur užstatyta krovos terminalais. Tai bus žmonėms unikali galimybė turėti ten būstą", – aiškino bendrovės "Puiki investicija" vadovas Žydrūnas Andriukaitis.

Teigiama, kad čia iškils gražūs, bendram aplinkos vaizdui neprieštaraujantys, klaipėdiečiams gyventi patogūs namai.

Tikimasi, kad išvystyta teritorija padės budinti ir senamiestį.

Tiesa, konkretesni terminai, kada teritorija bus pradėta vystyti, kol kas nėra įvardijami.

"Kai bus parengtas projektas, tada žinosime tikslesnius terminus. Dabar dar nėra projekto, tik priešprojektiniai pasiūlymai", – teigė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Mgm

Aišku bambekliai. Geriau nieko neleiskim ir saugokim pavelda kad dar daugiau dikyniu būtu

deinis

JO ,kur reikalinga žemė statys gyvenanamuosius namus ,turbūt uosta iškelsį Melragę ar čia kas apsirūkes ,uosto plėtrai reikalinga žemė o statys gyvenamajį namą ,taspats su 7 zavodu ,ten KLASko arti ,jai reikalinga žemė ,bet statys gak koki bordėlį ,žmonės gyvens kaip minijos gatvėje ir reikalaus iškeldinti dėl triukšmo kas čia viska reguliuoja gal galėtų korespodentai paskelpti pavardes tų išmanuolių

Cha

Milijonieriai nusipirks ten butus, vėliau skųsis, kad triukšminga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS