Tęsiami pilies atgaivinimo darbai | kl.lt

TĘSIAMI PILIES ATGAIVINIMO DARBAI

  • 2

Klaipėdos miesto savivaldybė tęsia Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso atgaivinimo darbus bei pradeda Šiaurinės kurtinos – piliavietės gynybinio pylimo – atstatymą.

Per artimiausius du metus, t.y. iki 2018 m. balandžio mėn., bus restauruotos pilies rūmų liekanos, Šiaurinė kurtina, atkuriant trūkstamą jos dalį, pastatyti Šiaurinės kurtinos požeminiai statiniai, atlikti teritorijos, ribojamos išorinių pilies bastionų ir kurtinų kontūro tvarkymo, princo Frydricho bastiono su poterna (požeminiu koridoriumi) bei princo Karlo bastiono su poterna tvarkymo darbai, įrengti vidaus ir lauko inžineriniai tinklai. Šiuo metu rangovai jau atlieka paruošiamuosius darbus, aptveria teritoriją tvora. Statybos darbai prasidės balandžio pradžioje.

Atlikus visus numatytus darbus, bus įrengta 1,5 tūkst. kv. m ploto patalpos, kuriose Mažosios Lietuvos istorijos muziejus įkurs naujas ekspozicijas.

Pilies ir bastionų komplekso atgaivinimas atliekamas įgyvendinant projektą „Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso restauravimas ir atgaivinimas“. Visi per du ateinančius metus atlikti darbai kainuos 4,44 mln. eurų. Jiems finansuoti bus ieškoma ir Europos Sąjungos fondų lėšų. Rangos darbus vykdo „Pamario restauratorius“.

Įgyvendinant minėtąjį projektą jau atliktas Rytinės kurtinos atkūrimas ir dažų sandėlio pritaikymas visuomenės reikmėms. Atstatytoje rytinėje kurtinoje įrengtas modernus, beveik 300 vietų konferencijų centras, čia pat esančiame Antrojo pasaulinio karo laikų dažų (kuro) sandėlyje kuriamos naujos Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus ekspozicinės erdvės. Bendra Rytinės kurtinos atstatymo projekto vertė – 4,3 mln. eurų. Dalį lėšų skiria Europos Sąjunga, dalį – Klaipėdos miesto savivaldybė.

Muziejaus krantinėje, prie Šiaurinės kurtinos, kurioje ir bus atliekami darbai, prišvartuoti mažieji laiveliai. Savivaldybė raštu kreipėsi į Klaipėdos mažųjų laivų asociaciją su prašymu patraukti šiuos laivus, nes prasidėjus statybos darbams ir pilnai aptvėrus teritoriją, laivų savininkai negalės jų aptarnauti (pakrauti, iškrauti, atvežti kuro). Laivai Muziejaus krantinėje prišvartuoti nelegaliai, dėl to Savivaldybė į Asociaciją yra kreipusis ir anksčiau. Ir toliau pastebėjus prisišvartavusius laivus prie Pilies muziejaus krantinės, bus kviečiami Viešosios tvarkos skyriaus specialistai ir surašomi administracinės teisės pažeidimo protokolai.

GALERIJA

  • Tęsiami pilies atgaivinimo darbai
  • Tęsiami pilies atgaivinimo darbai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Valdemaras

Kas sakė , kad Lietuva jūrinė valstybė ,laivininkystės nebėr , mažuosius laivus irgi sunaikinkim .Gal ir teisingai visi bėga iš čia neatsisukdami...

Vietinis

Na ka Klaipedieciai vel tures prabangiu rusiu .Dabar niekas rusiais nesidomi tai gal Lenku ar Lietuvos ukininkai susidomes obuoliukus ar kita gamtos padovanota geri laikys Ar obuoliai ar istorines vertybes tiek pat idomus ir laikosi gerai. Galu gale baikite ta primytyvu atstatyma Traukos centras turi buti su nauja architektura Kaip Puteikis sako nauja stiklaini galima ir kita butaforija padaryti, slenkanciu velenu ant sandeliu taip pat butaforija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS