Tiltų gatvės dviratininkams – dėmesys | kl.lt

TILTŲ GATVĖS DVIRATININKAMS – DĖMESYS

Uostamiesčio dviratininkai Tiltų gatvėje riedės patogiau. Nuo šios savaitės pabaigos iki vasaros planuojama ne tik išlyginti dangą bei užpilti akmeninio grindinio tarpus, bet ir siaurose vietose įrengti specialius atitvarus, saugosiančius nuo susidūrimų su automobiliais.

Dėl prastos būklės ir kelionėms dviračiu netinkamo Tiltų g. grindinio nuolat burnojantys dviratininkai netrukus sulauks pokyčių ir turės pritilti.

Pagrindinėje senamiesčio arterijoje prasidėjo važiuojantiems dviračiu skirtos juostos tvarkymo darbai.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Nijolės Vedeikienės, jau šios vasaros pradžioje arba dar kiek anksčiau Tiltų g. dviratininkai judės saugiau ir geresnės būklės grindiniu.

"Suplanuota sutvarkyti dviračių takus – užpilti siūles, atnaujinti horizontalųjį ženklinimą ir siauriausiose vietose važiuojamąją dalį borteliais atskirti nuo dviračių tako", – vardijo pašnekovė.

Prieš užpilant tarp akmenų esančius tarpus, anot N.Vedeikienės, per visą gatvės ilgį bus išlygintos duobės bei provėžos.

Praėjusios savaitės pabaigoje prasidėjusius gatvės grindinio tvarkymo darbus atlieka bendrovė "Žemkasa".

Visiems numatytiems darbams yra skirta 120 tūkst. eurų, tačiau savivaldybės darbuotoja užtikrino, kad visos šios sumos dviračių juostai atnaujinti neprireiks.

Vis dėlto kiek tiksliai lėšų teks atseikėti už dviratininkų patogumą, kol kas nežinoma.

Pašnekovės teigimu, tikėtina, kad atliekant darbus teks riboti transporto priemonių eismą, tačiau viešojo transporto judėjimas šia gatve neturėtų sutrikti.

"Leidimą eismo ribojimui mes turime, tačiau viešasis transportas neturėtų važiuoti dviračių takais, o darbininkai tiek ir užims", – paaiškino N.Vedeikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Aha

O kaip su H.Manto atkarpa? Ten jau visai nebeaišku, kur važiuot, ant grindinio ženklinimas nusitrynęs, automobiliai ant galvos važiuoja, sudarinėdami ekstremalias avarines situacijas. Atrodo toks nekaltas dalykas - dviratis, o žiūrima kaip į teroristus.

Darius

Noriu atkreipti Nijoles Vedeikienes, ir kitu demesi. Kad skirti pinigeliai nebutu ismesi i "bala", reikia kontroliuoti "Zemkasos" darbuotojus del kokybes. Nes kolkas panasu i tai kad grindinys dedamas mazu maziausiai neprofesioanliai. Prasau atkreipti demesi i geriau islikusiu gatviu su grindiniu pavyzdi. Ten , kur dar grindinys nepaliestas paskutinio penkiasdesimtmecio "specialistu". Tarpeliai ten MINIMALŪS! Todel ir lietus neisploves tarpeliu per 100 metu. Tokia kokybe kokia (bent kolkas) dirba darbininkai akivaizdus brokas. Taip, duobes islyginamos, taciau tarpeliai tarp akmenu negali buti tokie kokius palieka. Esu sios srities profesionalas, ir drasiai prognozuoju prasta rezultata.

mrr

Padarytų dviračių tako tęsinį Minijos gatvėje nuo Rūtų iki Agluonos ir nemažai dviračių apvažiuotų Tiltų gatvę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS