Tvoros remonto darbams diriguos oras | kl.lt

TVOROS REMONTO DARBAMS DIRIGUOS ORAS

Dėl stipraus šalčio sustabdytas raudonų plytų atitvaro Herkaus Manto gatvėje remontas ir vėl atnaujintas. Ar ilgai darbai bus vykdomi dabar, nėra aišku, mat tai priklausys nuo oro sąlygų.


 

Dėl stipraus šalčio sustabdytas raudonų plytų atitvaro Herkaus Manto gatvėje remontas ir vėl atnaujintas. Ar ilgai darbai bus vykdomi dabar, nėra aišku, mat tai priklausys nuo oro sąlygų.

Šiomis dienomis uostamiesčio gyventojai Herkaus Manto gatve iš miesto centro šiaurinės jo dalies link vėl rieda tik viena eismo juosta. Kiek mažiau spaudžiant šaltukui, nuspręsta atnaujinti atitvaro remontą.

Neseniai dėl vyravusios nemažos neigiamos temperatūros rangovams teko sustabdyti darbus ir atlaisvinti pirmąją eismo juostą.

Pagal galiojančią tvarką, lauke negalima dirbti, kai termometrai leidžiasi žemiau penkių laipsnių šalčio žymos.

Neatmetama, kad šią savaitę pajūrį vėl pasieksiantis šaltukas dar kartą pakoreguos remontininkų planus.

"Manau, kad nuo trečiadienio ar ketvirtadienio, kai bus šalčiau, tvarkytojai ir vėl nedirbs", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot jo, pagal su rangovais sudarytą sutartį, statinys turėtų būti sutvarkytas per porą metų.

Pernai pavyko atlikti maždaug pusę numatytų darbų. Jų vertė siekė apie 47 tūkst. eurų. Tikimasi, kad likusiesiems pabaigti visų šių metų neprireiks.

"Pernai mes pradėjome vėlyvą rudenį, nes vyko konkursai, buvo apskundimų, labai sunkiai sekėsi "išeiti" iš viešųjų pirkimų proceso, todėl taip ir nusitęsė viskas", – dėstė L.Dūda.

Dabar, anot pašnekovo, sutartys jau pasirašytos, todėl procesas vyks sklandžiau.

Departamento direktorius patikino, kad laikinai sustabdyti darbai atitvarui neigiamos įtakos neturės, mat pašalintos plytos – statinio apdailos, o ne konstrukcijos dalis.

Remonto metu išbyrėjusios plytos keičiamos naujomis bei impregnuojamos. Iš viso atitvaro remontas atsieis apie 90 tūkst. eurų.

L.Dūda žadėjo, kad tvorą norima sutvarkyti iki šiltojo metų sezono pradžios, kai šiame gatvės ruože padaugėja automobilių.

"Kai kurie sako, kad dabar nepatogu važiuoti viena juosta, tačiau vasarą bus dar didesni automobilių srautai. Todėl geriau yra atnaujinti dabar", – pabrėžė departamento direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Memellander

Šiai tvorai remontuoti turi būti naudojamos vokiškos klinkerio plytos ,o ne karamika .Pažiūrėkite kaip atrodo vokiečių statyti pastatai kuriems virš šimto metų .

mrr

kodel reikia uzimti visa juosta??? Vakaruose net statant nama uzimama maziau vietos. Ar po darbu turi buti nurenkamos tvoros. Kokie kamsciai buvo sudaryti pirmadieni tiesiog zodziu truksta. Siandien tvoros patrauktos, tai ne zenklo apie spustis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS