Uostamiesčio benamiai stebina išradingumu: medyje įsirengė barą | kl.lt

UOSTAMIESČIO BENAMIAI STEBINA IŠRADINGUMU: MEDYJE ĮSIRENGĖ BARĄ

Klaipėdoje gyvenantys benamiai pasiekė naujų aukštumų. Įkurti lauko bariuką jie nusprendė miesto centre augančiame medyje.

Taikos prospekte, prie "Vėtrungės" pasažo pastato vaikštinėjantys klaipėdiečiai negali atsistebėti vietinių benamių išradingumu.

Centre gyvenantys asocialūs asmenys sugalvojo, kaip įsikurti pernelyg neišlaidaujant. Maisto ir gėrimų bariuką jie įsirengė tiesiog medyje.

Tiesa, jų suręstas lauko baras pasižymi kuklumu. Ant šakos įrengta skurdi lentyna, čia laikomi maistas ir gėrimai.

Vaizdas primena paukščiams skirtą inkilą. Tik jame maitinasi ar maisto atsargas kaupia ne sparnuočiai, o namų neturintys klaipėdiečiai.

Miestiečiai jau skundžiasi šioje vietoje dygstančiu šiukšlynu ir netvarka. Po medžiu voliojasi išmėtyti alkoholio buteliai, šiukšlės, batai bei viršutiniai drabužiai.

Pasenusio maisto tvaikas riečia nosį, o išmėtytos atliekos yra puiki terpė veistis parazitams. Gyventojai baiminasi, jog greitai miesto centre įsikurs ir daugiau benamių.

Pasirūpinsime, kad ši situacija būtų kuo greičiau išspręsta.

Susisiekus su savivaldybės atstovais paaiškėjo, kad apie miesto centre įsikūrusius benamius jie nieko nežinojo.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis minėtoje vietoje laiką leidžiančių benamių teigė niekada nepastebėjęs.

Vis dėlto į pranešimą specialistai sureagavo. Nuvykę į nurodytą vietą, savo akimis išvydo esamą situaciją.

"Nuvažiavęs apžiūrėjau benamių įrenginį medyje, aplink išmėtytus jų asmeninius daiktus, taip pat ant žolės gulinčius šampano ir kitų alkoholinių gėrimų butelius. Pasirūpinsime, kad ši situacija būtų kuo greičiau išspręsta", – patikino S.Valiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Emigrantas

Liberalai ir jų statytinių vagių gaujos sudraskė zmonėms gyvenimą ir pavertė juos bomzais

Miestietis

Manau,kad visada bus tokių žmonių,kurie paklius į tokį gyvenimą.Todel nėra čia ko ''stebėtis ir vaidinti ''miesto valdymo specialistams ir tiesiog organizuoti pasiūlymų iš miestiečių rinkimą kaip susitvarkyti su tokia situacija,kad kad būtų vietos tiem žmomėm gyventi su minimaliom sąlygom sanitarijai ir saugumui nuo gaisrų.Tiesiog gal lauko stovyklos,kaip kariškiai žygių metu..O policija turi reguliariai ten apvažiuoti visą teritoriją.ir reikalauti apsikuopti aplink.Tikrai nereiks milijonų kaip statomiem dabar ''kotedžam''Dubysos gatvėj.

R

Ant kalniuko prie seno turgaus , prie tvoros ne pirmi metai "graži vasaros stovykla". Ir niekas nemato, ar nenori matyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS