Uostamiesčio gatvėse neįgalieji pamiršti? | kl.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE NEĮGALIEJI PAMIRŠTI?

Neseniai Tarptautinę neįgaliųjų dieną minėję judėjimo negalią turintys klaipėdiečiai tikina, kad miesto gatvėse jaučiasi pamiršti. Mieste vis dar esama pėsčiųjų perėjų, kur neįgaliojo vežimėlis tiesiog neįveikia per aukšto borto.

Neseniai Tarptautinę neįgaliųjų dieną minėję judėjimo negalią turintys klaipėdiečiai tikina, kad miesto gatvėse jaučiasi pamiršti. Mieste vis dar esama pėsčiųjų perėjų, kur neįgaliojo vežimėlis tiesiog neįveikia per aukšto borto.

Lūkesčiai žlugo

Nors pastaruoju metu mieste ir padaugėjo pėsčiųjų perėjų, pritaikytų neįgaliesiems, tačiau vis dar esama aukštų šaligatvių bortų, ant kurių neįgaliojo vežimėlis neužkopia.

Labiausiai šios grupės gyventojus įsiutino neseniai Bangų g. įrengta pėsčiųjų perėja.

"Neįgaliojo vežimėlis šia perėja nepervažiuoja – ant šaligatvio nepakyla ir nenusileidžia. Bortai labai aukšti, todėl mes iš Mokyklos kvartalo į kitą pusę nepatenkame", – teigė viena uostamiesčio gyventoja.

Moteris sakė, kad pastebėjusi, jog minėtoje gatvėje įrengiama pėsčiųjų perėja, nudžiugo, mat tikėjosi, jog pagaliau važiuojamąją dalį pavyks kirsti saugiai. Vis dėlto lūkesčiai, anot jos pačios, neišsipildė.

"Mes suprantame ir nepykstame dėl senų pėsčiųjų perėjų, tačiau jeigu jau įrengė naują, tai galėjo ir apie neįgaliuosius pagalvoti", – pastebėjo gyventoja.

Laukia išvadų

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pastebėjo, kad mieste stengiamasi kuo daugiau perėjų paversti patogiomis įvairių negalių turintiems žmonėms.

"Netrukus darysime visų Klaipėdos perėjų reviziją. Mūsų perėjas jau apžiūrėjo komisija iš Susisiekimo ministerijos ir pateiks, kaip žadėjo, išsamias išvadas. Tuomet mes atsižvelgsime į jas ir tvarkysime perėjas", – paaiškino departamento direktorius.

Komisijos išvadų laukiama kitų metų sausį. Iki tol didesnių darbų neplanuojama, nes tikėtina, kad miestui bus rekomenduota dar sumažinti pėsčiųjų perėjų skaičių.

Pašnekovo teigimu, kitąmet neįgaliesiems patogiau judėti bus Minijos g. Neseniai atnaujinant šią gatvę ne visuose modernizavimo etapuose buvo atsižvelgta į neįgaliųjų poreikius, todėl kitąmet čia esančias perėjas planuojama pataisyti – bus sudėtos iškiliosios trinkelės, pastatyti ženklai.

Bortus pažemins

L.Dūda patikino, kad neseniai Bangų g. atsiradusi perėja bus įvertinta iš naujo ir susisiekta su darbų rangovais.

Tiesa, gali būti ir taip, kad perėjoje numatytos patogios nuovažos neįgaliesiems, tačiau darbininkai dar nesuspėjo jų įrengti.

"Ten perėją įrengė etapais. Iš pradžių įrengė salelę, paskui išdažė "zebrą". Trečias etapas turėjo būti bortų nuleidimas, bet to nespėjo padaryti", – teigė pašnekovas.

Planuojama, kad neseniai atnaujinta perėja neįgaliesiems patogesnė taps dar šiemet, nes kol kas tokiems darbams oro sąlygos – palankios.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

seklys

i Liepoja nieks nevaziuos ,nes pinigus istratino kelionei i grybavimo cempionata

KLB

Kaip visada-pirma padarome,o po to griauname ir vel tvarkome,mat mes labai turtingi,tiesiog neturime kur pinigu deti.

Vigantas

Siūlau nuvažiuoti į Liepoją. Ten pamatysite, kiek svarbus neįgalusis. ir kaip juo rūpinamąsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS