Uostamiesčio gyventojai pasigedo šviesoforo | kl.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAI PASIGEDO ŠVIESOFORO

Klaipėdiečiams ėmė sekti kantrybė dėl ne vieną mėnesį Tilžės gatvėje vykstančių remonto darbų. Šeštadieniais Tilžės turguje apsilanko daug žmonių, automobilių eismas – intensyvus. Norintys kirsti gatvę gyventojau jaučiasi nesaugūs, mat šioje vietoje vis dar neįrengta nei pėsčiųjų perėja, nei šviesoforas.

Prasidėjus Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbams, buvo išmontuotas eismą reguliavęs pasenęs ir gendantis šviesoforas.

Vietoj jo žadėta pastatyti naują – reguliuojamą šviesoforą  su automobilių srautus tikslingai paskirstančiomis detekcinėmis kameromis. Akcentuota, kad tai padės užtikrinti pėsčiųjų saugumą.

Prabėgus keliems mėnesiams, gyventojai modernaus šviesoforo taip ir nesulaukė.

"Nesuprantu, kodėl vykdant remonto darbus atsižvelgta tik į vairuotojų poreikius. Norėdami pereiti per gatvę, pėstieji priversti laukti, kol pravažiuos ištisas automobilių srautas. Arba kirsti arteriją viliantis, jog vairuotojai spės laiku juos pamatyti. Kiek dar tęsis šis chaosas?" – piktinosi klaipėdietis Viktoras.

Kiek dar tęsis šis chaosas?

Pasirodo, miestiečiams šviesoforo su perėja kurį laiką dar teks palaukti.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, kol kas gatvėje nėra paklotas viršutinis asfalto sluoksnis, tad pėsčiųjų perėjos įrengti negalima.

Vis dėlto V.Švedas ramino gyventojus – modernus šviesoforas turėtų atsirasti dar prieš Naujuosius metus.

Iki tol turgavietės lankytojai privalo būti itin atidūs ir savo saugumu pasirūpinti patys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KLP

o aš pasigendu šaligatvių, sužymėtų gatvių,normaliostvarkos,kad miestas nebūtų panaus į nevalytaą kaimą viskas daromatep lep, vaikų žaidimų aikštelės kiemuose pašios į pasityčiojimą iš gyventojų, am-ina smarvė.

hmm

Dėl to šviesoforo tai perlenkiate lazdą. Ten gi yra pėsčiųjų perėjos prie žiedo. Kas Jums trukdo iš anksto pereiti gatvę? Įprotis ir tiek. Sakote kodėl vairuotojams pataikaujama? O kodėl Jums turi būti pataikaujama? Tas turgus ten tris kart savaitėje ir to iki 14 val, tai dabar dėl to vieną pagrindinių miesto įvažiavimų uždarysime?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS