Uostamiesčio gyventojai piktinasi netvarka: mėgstamoje vietoje kaupiasi šiukšlės | kl.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAI PIKTINASI NETVARKA: MĖGSTAMOJE VIETOJE KAUPIASI ŠIUKŠLĖS

Prie vadinamojo I.Simonaitytės kalno pasivaikščioti panorę klaipėdiečiai nusivylė išvydę apšnerkštą teritoriją. Vaizdo nepuošia ir netoli dviračių tako augantys šiukšlėmis "padabinti" krūmai.

Miestiečių pasivaikščiojimą pietinėje miesto dalyje apkartino ne itin estetiškas vaizdelis.

"I.Simonaitytės kalnas – gyventojų ir miesto svečių mėgstama vieta. Liūdna, kai grožintis šiuo kampeliu akį rėžia netvarka. Prie dviračių tako auga neprižiūrėti krūmai, kuriuose kaupiasi nemažai šiukšlių. Miesto tai tikrai nepuošia. Kodėl gyventojai ir valdžia nesirūpina uostamiesčio įvaizdžiu?" – klausė klaipėdietė Viktorija.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Mildos Enciutės, teritorija nėra pamiršta, ją nuolat tvarko paskirti darbuotojai.

"Pakilus vėjui, šiukšlės atnešamos iš šalia esančių konteinerių. Žiemą jos buvo renkamos tris kartus per savaitę. Krūmus darbuotojai genėja, pjauna. Į žmonių informaciją sureaguosime ir apie netvarką pranešime atsakingiems žmonėms", – kalbėjo M.Enciutė.

Vis dėlto, anot vyriausiosios specialistės, dėl susidariusios situacijos atsakingi ir gamtos netausojantys gyventojai.

"Stebina žmonių abejingumas. Teko stebėti, kaip vaikai mėto šiukšles kur papuola, o tėvai jų nedrausmina. Šiemet bus organizuojamos talkos. Manau, situacija pagerės, kai tvarka ims rūpėti ir patiems miestiečiams", – vylėsi vyriausioji specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

keista

Tokius kalnus skudurų ir kitokių šiukšlių-joks vėjas nesunešė.Ten tiesiog kažkas ne vieną mašiną skudurų išvertė. Tik keista kad tais takais važinėja tik komunalininkai.... Ir dar keisčiau ,kad niekas nieko nematė. O juk ir namai aplinkui ir toje vietoje nuolat vaikšto žmonės su šunimis,arba taip pasivaikščiodami.

mamos

Kada prie prūdo bus atnaujintas bent pagrindinis takelis-jis visas duobėtas ,net vaikščioti pavojinga o juk vaikai nori ir su riedučiais ir su dviratukais važinėti.

Nerinkau jo

Skųskitės merui - žadėjo daug , tegul pradeda dirbti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS