Uostamiesčio kelininkai – ne stebukladariai | kl.lt

UOSTAMIESČIO KELININKAI – NE STEBUKLADARIAI

Uostamiestyje paskelbta oficiali žiemos sezono pradžia. Gatves prižiūrintys kelininkai pradėjo budėti visą parą ir stebėti situaciją. Pasak miesto valdžios atstovų, tereikia sulaukti sniego.

Uostamiestyje paskelbta oficiali žiemos sezono pradžia. Gatves prižiūrintys kelininkai pradėjo budėti visą parą ir stebėti situaciją. Pasak miesto valdžios atstovų, tereikia sulaukti sniego.

Pastatė smėlio dėžes

Žiemos sezonas uostamiestyje oficialiai startuoja lapkričio 1-ąją. Tradiciškai nuo šios dienos pradeda budėti mechanizuotai gatves valantys kelininkai. Situaciją jie seka visą parą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, per mėnesį ši paslauga, atliekama vienoje miesto dalyje, savivaldybei atsieina apie tūkstantį eurų.

Budėjimas baigiasi, kai kelininkų mašinos išvažiuoja į gatves. Tad už paslaugas atsiskaitoma pagal valymo, barstymo įkainius.

Iki lapkričio 1-osios mieste turi būti išdėliotos ir smėlio dėžės. Tai jau padaryta.

Lėšų – pakankamai

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad pinigų pirmiesiems žiemos sezono mėnesiams skirta pakankamai.

„Lėšos yra atseikėjamos visiems metams. Likučio turėtų užtekti. Jei pradėtų stipriai snigti, problemų nekiltų. Sniego tikrai nebijome“, – dėstė vadovas.

Anot direktoriaus, kelininkai žiemos sezonui buvo pasiruošę jau prieš mėnesį. Tuo domėtasi, kai uostamiestyje buvo atšalę orai.

„Atrodė, kad žiema jau ir užspaus. Kelininkai nurodė, kad turi druskos, smėlio ir druskos mišinio. Parengta ir technika“, – teigė vadovas.

Neužklumpa netikėtai

Nors kasmet tvirtinama, kad žiemai pasiruošta, iškritus sniegui ar pašalus, mieste kyla sąmyšis. Vairuotojai neretai piktinasi, kad kelininkai nesugeba dirbti, keikiama ir savivaldybė.

„Problemų nekyla. Paprasčiausiai žmonės ne taip viską gyvenime traktuoja. Viskas kažkada prasideda, tada imamasi tam tikrų veiksmų. Juk negalima pabarstyti gatvių druska prieš pradedant šalti. Taip pat negalima lyg stebukladariams iš karto pabarstyti ir nuvalyti viso miesto. Tiek valytojų nėra, kad visur iš karto būtų švaru. Žmonės išeina į gatvę, pamato, kad slidu, ir klausia, kur žiūri komunalininkai. Jie žiūri, kad slidu ir reikia barstyti gatves. Negalima visų gatvių, kiemų prižiūrėti iš karto“, – pasakojo vadovas.

L.Dūda atkreipė dėmesį, jog yra numatyta, kad kelininkai turi išvalyti miestą per keturias valandas nuo snigimo pabaigos.

„Gatvėje, kurią nuvalo pirmiausia, viskas būna labai gerai, o paskutinėje – atvirkščiai. Žmonės sako, kad vėl žiema užklups netikėtai. Žiema ateina tikėtai. Tada ir pradedama dirbti, kai ji prasideda. Išvalyti visą miestą reikia laiko. Darbuotojų yra mažiau nei į juos žiūrinčiųjų“, – nukirto vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

seklys

Duda tikras duda ,trys gatves mieste ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS