Uostamiesčio mokyklose – daugiau pirmokų | kl.lt

UOSTAMIESČIO MOKYKLOSE – DAUGIAU PIRMOKŲ

Šiuo metu jau žinoma, kiek klasių komplektų bus prasidėjus naujiems mokslo metams. Šiemet uostamiestyje mokysis 7 klasėmis mažiau nei praėjusiais metais, tačiau pradinukų bus žymiai daugiau. Trys darželiai nuo rugsėjo taps tik ikimokyklinėmis įstaigomis, planuojama diskutuoti ir dėl vangiai moksleivius renkančios I.Simonaitytės mokyklos ateities.

Šiuo metu jau žinoma, kiek klasių komplektų bus prasidėjus naujiems mokslo metams. Šiemet uostamiestyje mokysis 7 klasėmis mažiau nei praėjusiais metais, tačiau pradinukų bus žymiai daugiau. Trys darželiai nuo rugsėjo taps tik ikimokyklinėmis įstaigomis, planuojama diskutuoti ir dėl vangiai moksleivius renkančios I.Simonaitytės mokyklos ateities.

Situacija pasikeitė

Kiek klasių komplektų naujais mokslo metais bus surinkta savivaldybė prognozavo jau pavasarį, tačiau šiuo metu jau tiksliai matoma, kad prognozės buvo netikslios. Manoma, kad tam įtakos turėjo pasikeitimai A.Rubliovo mokykloje.

„Iki kovo 31 d. Savivaldybės taryba nustato preliminarų klasių komplektų skaičių, o iki rugsėjo 1 d. ji patikslina atsižvelgdama į realią situaciją“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Pašnekovė informavo, kad pakeitimų uostamiestyje prireikė todėl, kad prašymus pakoreguoti klasių komplektus pateikė septynios progimnazijos ir pagrindinės mokyklos, trys gimnazijos ir viena suaugusiųjų mokykla.

Klasių komplektų skaičių prašo padidinti „Santarvės“ pagrindinė mokykla, „Versmės“ progimnazija ir Vytauto Didžiojo gimnazija.

Mažiau nei pernai

„Santarvės“ pagrindinėje mokykloje papildomai atsiras po vieną ketvirtą ir aštuntą klasę, „Versmės“ progimnazijoje bus daugiau viena pirmąją klase, o Vytauto Didžiojo gimnazijoje atsiras papildoma viena pirmoji gimnazijos klasė.

Taip pat buvo nustatyta, kiek klasių šiais metais nesukomplektuota. Prasidėjus naujiems mokslo metams viena penktąja klase bus mažiau Martyno Mažvydo progimnazijoje, viena antrąja ir dešimtąją – „Santarvės“ progimnazijoje, viena pirmąja – „Saulėtekio“  pagrindinėje mokykloje, viena penktąja klase – I. Simonaitytės pagrindinėje mokykloje, viena šeštąja – „Smeltės“ progimnazijoje, viena devintąją – „Vyturio“ pagrindinėje mokykloje, viena devintąją klase sumažėjo „Baltijos“ bei suaugusiųjų gimnazijoje.

„Prasčiausiai mes buvome numatę devintąsias arba pirmas gimnazijos klases, net keturiomis klasėmis skiriasi nuo kovą pateiktos prognozės“, – pastebėjo V.Kazakauskienė.

Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja pastebėjo, kad tokį devintųjų klasių mažėjimą lemia tai, jog tokio amžiaus moksleiviai gali mokslą rinktis ir profesinėse mokyklose.

Iš viso, lyginant su praėjusiais mokslo metais, šiemet į mokyklas žingsniuos net septyniomis klasėmis mažiau.

„Tačiau yra ir džiuginantis dalykas – pirmųjų klasių yra net šešiomis daugiau nei praėjusiais metais“, – nuramino V.Kazakauskienė.

Ugdys tik ikimokyklinukus

Kol kas dar ne visos mokyklos pilnai užpildė visas numatytas vietas, tačiau daugiau mažinti klasių neplanuojama, nes neretai pasitaiko vėluojančių užsiregistruoti moksleivių.

Rusakalbiams pritaikytose mokyklose taip pat neplanuojama mažinti klasių, nes siekiama užtikrinti pasirinkimo laisvę.

Nuo naujų mokslo metų „Versmės“ mokykla-darželis  taps darželiu lopšeliu.

„Esame nusimatę, kad „Inkarėlis,“ „Šaltinėlis“, „Nykštukas“ palaipsniui tampa tik ikimokyklinėmis įstaigomis. Ateityje per svarstymus galbūt bus iškeltas klausimas pagreitinti visų darželių-mokyklų virtimą tik ikimokyklinėmis įstaigomis, nes visiems puikiai žinoma, kaip trūksta vietų darželiuose, o tuos mokinius gali priimti mokyklos“, – pastebėjo savivaldybės atstovė.

Planuojama diskutuoti ir dėl I.Simonaitytės pagrindinės mokyklos, nes šioje mokykloje itin vangiai pildosi jaunesniųjų mokinių gretos.

Vis dėlto, V.Kazakauskienė pabrėžė, kad minėta mokykla sparčiai plečia vyresniųjų klasių moksleivių gretas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS