Uostamiesčio vairuotojams – baudos | kl.lt

UOSTAMIESČIO VAIRUOTOJAMS – BAUDOS

Klaipėdiečiai lieja pyktį dėl apsukrių verslininkų, kurie reklama paženklintus automobilius palieka šalia daugiabučių. Anot žmonių, kartais nenaudojamos transporto priemonės ilgą laiką trikdo eismą ir užima vietas stovėjimo aikštelėse. Tačiau, sulaukę baudų už eismo taisyklių pažeidimus, kai kurie vairuotojai jaučiasi esą diskriminuojami.

Piktnaudžiauja reklama?

Šią savaitę neapsikentę gyventojai pranešė apie Šiaulių gatvėje prie sankryžos senokai nejudinamą automobilį.

"Šis supirkimo paslaugas reklamuojantis automobilis jau mėnesį stovi ir taip automobilių perpildytame rajone. Čia žmonės kasdien susiduria su problema, nerasdami vietos, kur palikti mašinas. Mieste tenka matyti ir daugiau tokių atvejų. Ar tai legalu?" – klausė įpykęs klaipėdietis.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiojo specialisto Karolio Gedučio, reklama ant transporto priemonių nėra draudžiama, tačiau tokios mašinos negali kliudyti eismui ir užimti bendrojo naudojimo erdvių.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiojo specialisto Karolio Gedučio, reklama ant transporto priemonių nėra draudžiama.

Tokiais atvejais ieškoma transporto priemonių savininkų.

Nustačius šeimininkus, jie įpareigojami automobilius nedelsdami patraukti iš vietos.

Baudžia ne visus?

Kai kurie vairuotojai jaučiasi atsidūrę įstatymų pinklėse, mat daugiabučių kiemuose itin trūksta stovėjimo vietų automobiliams, nori nenori, tenka pažeisti tvarką.

Maža to, kai kurie vairuotojai pastebėjo, kad bendros taisyklės esą galioja ne visiems.

Ant šaligatvio "Volvo" markės automobilį pastatęs klaipėdietis Tadas tikino, kad nors tądien taisykles pažeidė keli vairuotojai, tačiau nuobaudos sulaukė tik jis.

"Pažeidžiau Kelių eismo taisykles ir su tuo sutinku. Bet jaučiuosi diskriminuojamas. Daug metų žmonės ten palieka savo automobilius. Buvau nubaustas tik aš, nors buvo ir daugiau pažeidėjų. Suprantu, kad tai globali problema, ir mes jos neišspręsime, bet norisi šiek tiek tolerancijos ar supratimo. Man šioje situacijoje ne viskas atrodo teisinga", – stebėjosi vyras.

Baudų gausa

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės, už eismo taisyklių pažeidimus buvo nubaustas ne vienas vairuotojas.

"Kelių policijos tarnybos pareigūnai nurodė, kad šių metų rugsėjo 4 ir 8 d. buvo gauti pareigūnų tarnybiniai pranešimai, kad Debreceno gatvėje yra užfiksuotos šios transporto priemonės – du BMW, trys "Volvo", vienas "Fiat" markės automobilis. Šių transporto priemonių savininkai pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Pagal gautus pranešimus, rugsėjo 10 ir 11 d. dėl visų minimų užfiksuotų transporto priemonių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnyboje yra pradėtos administracinio nusižengimo teisenos", – situaciją komentavo A.Grauslienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

sunims

jus sunys a pavydas ima ? zmones versla daro , o sunims viskas negerai gyvena apsiktuose daugiabuciuose , po saves nesusitvarko ir keikia valdzia bei visus kurie uz juos geriau gyvena. nuo saves pradekit tvarkytis o tada kazkokia nuomone cia reiskit.

Ieva

Tas raudonas automobilis Simonaitytės ir Smiltelės g. sankryžoj... Dabar jau kitas stovi, didesnis nei šitas...

Irmis

Tuos grabus su auto supirkimu reiketu surinkti į Kusakovski išvesti !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS