Uostamiesčio vandenlenčių parke – laukimas | kl.lt

UOSTAMIESČIO VANDENLENČIŲ PARKE – LAUKIMAS

Trinyčių tvenkinio prieigos jau kurį laiką ilsisi nuo vandens sporto entuziastų šurmulio. Nors prieš įsikuriant šiai pramogų zonai saujelė gyventojų ir nepalankiai vertino tokią iniciatyvą, tačiau vasarą esą skeptikų gretos susitraukė. Dabar laukiama sniego ir laiko, kai tvenkinys užšals.

Trinyčių tvenkinio prieigos jau kurį laiką ilsisi nuo vandens sporto entuziastų šurmulio. Nors prieš įsikuriant šiai pramogų zonai saujelė gyventojų ir nepalankiai vertino tokią iniciatyvą, tačiau vasarą esą skeptikų gretos susitraukė. Dabar laukiama sniego ir laiko, kai tvenkinys užšals.

Investuotojai patenkinti

Lydimi nemažo nepatenkintų uostamiesčio gamtos mylėtojų triukšmo, liepos pabaigoje veiklą Trinyčių tvenkinyje pradėjusio vandenlenčių parko vystytojai tikina klaidos nepadarę.

Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusios ir tokias paslaugas dešimtmetį čia teiksiančios bendrovės „Keberiokšt“ direktorė Lina Budreckaitė teigė, kad per per kelis mėnesius, kol veikė parkas, netruko atsirasti tikrų tokio sporto entuziastų.

Nemažai žmonių šią pramogą išbandė pirmą kartą ir vėliau tapo nuolatiniais lankytojais bei draugais.

Šią vasarą sulaukta ir uostamiesčio moksleivių susidomėjimo bei jaunuolių, kurie čia rinkosi švęsti mergvakarius, bernvakarius.

„Visa veikla esame labai patenkinti. Kiek girdime, klaipėdiečiai ir miesto svečiai džiaugėsi tokia vieta“, – akcentavo L.Budreckaitė.

Veikė pagal planą

Pašnekovės teigimu, nors laiko įsikurti ir pradėti teikti vandenlenčių sporto paslaugas buvo mažoka, tačiau visus planus ir įsipareigojimus įgyvendinti pavyko.

Tiesa, kiek tiksliai per visą veiklos laiką buvo investuota, dar skaičiuojama. Per dešimt metų konkurso nugalėtojas įsipareigojo į Trinyčių tvenkinį ir teritoriją aplink jį investuoti 300 tūkst. eurų.

„Investicijos tikrai turėtų būti viršytos. Jau dabar matome, kad viskas klojasi pagal planą ir dar geriau“, – konstatavo bendrovės direktorė.

Sumažėjo skeptikų?

L.Budreckaitės teigimu, vasarą čia nenuobodžiavo ir tie, kurie išbandyti vandenlenčių nepanoro. Tvenkinio prieigose veikė inventoriaus ir laisvalaikio drabužių parduotuvė bei kavinė.

Būtent šiose erdvėse vasarą esą netrūko ir vyresnio amžiaus miestiečių, kurie laiką leido gurkšnodami kavą.

Pašnekovė pastebėjo, kad per porą veiklos mėnesių pavyko kiek sutirpdyti ir šios idėjos priešininkų, kaltinusių, kad naujo parko įrengimas gali lemti tvenkinyje gyvenančių paukščių žūtį, gretas.

„Kai atsidarė parkas, išsisklaidė visos abejonės. Tikrai nėra nieko baisaus. Tie patys žmonės, kurie buvo prieš, ateidavo ir gerdavo arbatą. Galbūt dar ir liko žmonių, kurie yra nepatenkinti šia veikla, tačiau kasdien sulaukiame daug paskatinimų“, – dėstė bendrovės vadovė.

Saugo akylai

Šiuo metu teritorijoje pramogos neteikiamos. Sezonas pasibaigė dar rugsėjo pabaigoje. Dabar laukiama žiemos, kai tvenkinys užšals ir čia bus galima teikti pačiūžų nuomos paslaugas, organizuoti ledo ritulio žaidimą.

L.Budreckaitė patikino, kad nors parkas šiuo metu ir nevykdo veiklos, tačiau jame užtikrinama visapusiška apsauga. Teritoriją ne tik juosia tvora, bet ir saugo vaizdo stebėjimo kameros, yra įrengta signalizacija.

„Jeigu kas nors nori patekti ir būti patrauktas atsakomybėn, manau, kad čia yra viena geriausių vietų, kur tai nutikti galėtų labai greitai“, – pastebėjo L.Budreckaitė.

Ateityje parkas, planuojama, plėsis – čia turėtų būti pradėta nuomoti irklentes, valtis, vandens dviračius.

Bilietų dar nepadovanojo

Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi bendrovė įsipareigojo padovanoti pusšimtį nemokamų bilietų savivaldybei, kuriuos pastaroji planavo išdalyti sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Šių dovanų klaipėdiečiai dar negavo.

Bendrovės direktorės teigimu, bilietus planuojama padovanoti prieš pat žiemos šventes.

„Metai dar nepraėjo ir bilietų tikrai yra. Tai yra numatyta sutartyje, tačiau veikiausiai tai nebus fanfaromis apipintas dalykas. Galbūt bilietų nepavyks iškart panaudoti, bet pavasaris ir vasara – ilga“, – paaiškino L.Budreckaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

katutės

Skeptikų tikrai liko, tik mes, panelė Lina kitaip save įvardijame. Nematome jokių investicijų į parko gerbūvį, matome tik Jūsų verslą. Arbatėle vilioti pigus būdas... Liberalai atvedė Jus, liberalų jaunimas čia ir lankosi. Suoliukai sulūžę, šiukšlių padaugėjo . Rezultatais džiaugiatės tik patys. Klaipėdoje ramybės parkai - ne prioritetas, jų miete ir nėra. Yra tik titulas-Sveikas miestas... Džiaugiamės rudenine ramybe, sumažėjusiu automobiliu srautu parko prieigose, matome daugiau paukščių.

Vytautas Lupeika

Tikrai čia tampa puiku ir patrauklu. Dėkui jauniesiems pramogų verslininkams...

gt

toks klausimelis. Ar tas Prudas yra pripazintas tinkamas maudytis? jei kas mate is kur suteka srutos i ta pruda ir kiek ju ten yra, tai ne benoretu ne tik srebti vandens ikritus i ji, bet ir kojos kelt i vandeni. O jei to dar ne uztenka, tai ir ziurkes galetu isgaudyt, kurios kartu su antimis dabar labai sekmingai maitinasi. ju ten koks 20 minimum

SUSIJUSIOS NAUJIENOS