Uostamiestyje augintinius ženklins pigiau | kl.lt

UOSTAMIESTYJE AUGINTINIUS ŽENKLINS PIGIAU

  • 0

Skatindama žmones aktyviau ženklinti savo augintinius, uostamiesčio Savivaldybė naminių gyvūnų savininkus kviečia pasinaudoti balandžio mėnesį įvairiose miesto veterinarijos klinikose vykstančia akcija – jos metu kates ir šunis bus galima paženklinti beveik dvigubai pigiau, nei įprastai. Senjorai savo augintinių ženklinimui gaus ypatingai dideles nuolaidas.

Nuo 2016 metų visų augintinių ženklinimas bus privalomas. Nustačius, kad gyvūnas neženklintas, savininko bus pareikalauta nedelsiant tai padaryti arba bus skirta bauda. Visi Lietuvos gyventojai, laikantys augintinius, privalės paženklinti juos mikroschema. Tokia tvarka priimta siekiant mažinti benamių gyvūnų prieglaudų poreikį ir išgelbėti kuo daugiau pasiklydusių gyvūnų gyvybių.

Klaipėdos  savivaldybė yra pirmoji Lietuvoje, kuri panaikino rinkliavą už šunų ir kačių laikymą. Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas sako manantis, jog rinkliavų rinkimas galėjo neigiamai veikti augintinių savininkų norą juos ženklinti.

„Siekdami  paskatinti atsakingą augintinių laikymą pasiūlėme rinkliavą naikinti. Kuo daugiau gyventojų paženklins savo augintinius mikroschemomis, tuo daugiau pasiklydusių gyvūnų bus grąžinti namo ir nebus laikomi prieglaudose, kur gyvūnams kyla didelė rizika susirgti dėl patiriamo streso, pasikeitusios aplinkos ir aplinkui esančių sergančių gyvūnų“, - sakė  savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

„Gyvūnų prieglaudos ir karantinavimo tarnybos  yra perpildytos benamiais gyvūnais, kasdien tenka priimti vis naujus augintinius, tad būtina atlaisvinti kuo daugiau narvų. Todėl neženklinto pasimetusio gyvūno savininkui lieka labai maža tikimybė susigrąžinti augintinį. Praėjus įstatyminiam 14 dienų rasto gyvūno laikymo laikotarpiui, gyvūnas pagal galiojančius įstatymus gali būti numarintas, nes į jo vietą prieglaudai reikės priimti kitą benamį gyvūną”, – sakė Lietuvos gyvūnų teisių organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė.

Gyvūnų globos organizacijos „5 pėdutės“ atstovės Rasos Jautakaitės teigimu, ženklinimas poodine mikroschema yra patikimiausias ir greičiausias būdas susigrąžinti dingusį ar pavogtą augintinį.

Net 95 proc. į Klaipėdos prieglaudas patenkančių šunų ir kačių yra nepaženklinti, todėl surasti šeimininkus 90-150 augintinių, kurie uostamiestyje pasiklysta kiekvieną mėnesį, yra labai sudėtinga.

Informaciją apie akciją ir joje dalyvaujančių veterinarijos gydyklų sąrašus gyventojai gali rasti internetinėje svetainėje www.5pedutes.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS