Uostamiestyje augs koronaviruso tyrimų apimtys? | kl.lt

UOSTAMIESTYJE AUGS KORONAVIRUSO TYRIMŲ APIMTYS?

  • 6

Uostamiestyje augant sergančiųjų koronavirusu skaičiui siekiama valdyti situaciją. Žadama, kad jau ateinančią savaitę ir Klaipėdai bus suteikta medicininė įranga, leisianti išplėsti tyrimų apimtis. Savaitgalį virusą diagnozavus dviem medikams, nupirkta papildomų apsaugos priemonių.

Susirgo du medikai

Pranešama, kad visi šeštadienį mobiliajame patikros punkte paimti mėginiai – neigiami. Sekmadienį paimtų dviejų dešimčių mėginių atsakymai paaiškės vakare.

Tarp šeštadienį nustatytų naujų koronaviruso atvejų – du susirgę medikai. Viena susirgusiųjų – Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja.

„Tai yra visiškai kitame korpuse esančio skyriaus, kuris neturi nieko bendro su įtariamai užsikrėtusiais asmenimis, gydytoja. Kitos gydymo įstaigos medikas taip pat nieko bendra neturėjo. Galima gatvėje, parduotuvėje užsikrėsti. Žinoma, visi mėgina su darbo vieta rišti, tačiau jokių įrodymų, kad tai nutiko darbo vietoje nėra“, – patikino Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Jaučiasi gerai

Kiti skyriaus darbuotojai, kurie galėjo kontaktuoti su susirgusia ligoninės gydytoja, yra saviizoliacijoje – iš viso apie 11 žmonių. Pati medikė gydosi namuose.

„Pati daktarė jaučiasi gerai, mes bendraujame“, – teigė V.Janušonis.

Vyriausiasis gydytojas taip pat informavo, kad ligoninėje reaguojant į pasikeitusią situaciją dėl užsikrėtusios gydytojos, buvo papildomai nupirkta ir medikams išdalinta apsauginių priemonių.

Ligoninės vadovas paminėjo ir medikų susitelkimą kovoje prieš virusą – sulaukta nemažai su apsikrėtusiais dirbti ir kolegoms priėmime talkinti pasisiūliusių medikų.

Stabdo darbą

Apie tai, kad vienam medikų šeštadienį nustatytas koronavirusas pranešė ir Klaipėdos jūrininkų ligoninė.

Skelbiama, kad medikas pats savo iniciatyva kreipėsi dėl patikros. Kol kas jis gydosi namuose. Pastebima ir tai, kad kaip ir anksčiau minėta gydytoja, šis medikas pastaruoju metu niekur nekeliavo.

Tiesa, Jūrininkų ligoninėje medikas nedirbo jau nuo kovo 17 d., nes pasijuto blogai ir turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Tvirtinama, kad ligoninė nedelsiant imasi priemonių situacijai užkardyti ir suvaldyti -- laikinai stabdoma Kraujagyslių chirurgijos skyriaus veikla.

Taip pat ligoninėje griežto karantino sąlygos bus taikomos dvylikai šiuo metu Kraujagyslių chirurgijos skyriuje gydomų pacientų, bei visam personalui. Pirminiais duomenimis bus karantinuoti 32 medikai.

Ligoninei – nauja įranga

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savaitgalį situaciją uostamiestyje aptarė su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

Kaip vieną ryškesnių dabartinių grėsmė miesto vadovas įvardijo tai, kad nėra sudaromos galimybės tirti maksimalų žmonių skaičių.

„Šiandieninė statistika turbūt neatspindi realios situacijos. Tai turbūt yra faktas. Pagal tai kiek yra ištiriama ir surandama, tarsi dramatiškų grėsmių lyg ir nesimatytų, bet turint omenyje, kad ištiriama yra nedaug žmonių, matyt, reikia suvokti, kad vaizdą, gerokai artimesnį realybei, galima būtų gauti jeigu tyrimų apimtys išaugtų dešimteriopai ir dar daugiau“, – dėstė V.Grubliauskas.

Miesto vadovas teigė iš ministro išgirdęs patikinimą, kad šią savaitę Klaipėdos universitetinė ligoninė gaus specialią įrangą, leisiančią pastebimai padidinti tiriamų mėginių skaičių.

Anot V.Grubliausko, ligoninėje taip pat ruošiamasi viruso plėtrai – atlaisvinamos patalpos, kuriamos naujos vietos, kur prireikus galėtų būti gydomi užsikrėtusieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

earth king

meras klaipėda kenčia va kokios naujienos iš pajurio, krašto blogos gero nieko nėra, klaipėdos meras glumina protu nesuvokiamas, verigos pasirašytas sprendimas, kas vyksta toliau juk nebuta pasiruošes ir dabar skandalingos peštynės dvikovu, trunka tarpe gydytoju, juk nepasirošes nebųvo niekas, kas kenčia gydytojas, juk žmogus tam nera paruoštas ir kas toliau suserga pats ir šeima ir net 3 vaikas ,bet tada ima ir sako, nemokate nenorite dirbti, juk tam nėra jokiu atsarginiu priemonių apsaugoti savę nuo koronos viruso, juk gydytojas eina į kilpas, ir užsikrečia vienas nuo kito va jur slipėjo blogis o tam reikėjo ruoštis jau kada buvo pradžia uchanoj, o netempti laiko, aprupinti savo gydytojus ,o ne su baltarusijos elektrine kovoti, ir ponui lakstant po vakarus neaiškinti kad rusas pola kad karo kurstytojas, va kur ėjo mūsų spragos, o dabar kentėkite karantina grežtinsim, bus bausmes už aplaiduma, o juk jaunimui norisi lakstyti išsilieti savo jegas juk priaugo, o kiek , svorio, ir dūmo,

S

Augs ne tik Klaipedoj,bet ir visoj Lietuvoj,nes tukstanciai gryzta uzsikretusiu ir be jokio karantino platina virusa.

Runkeliui

O kaip be testų nustatysi kas serga,o kas ne.Ukmergės ir Ignalinos medikai jau parodė ką tai reiškia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS