Uostamiestyje daugėja paliekamų automobilių? | kl.lt

UOSTAMIESTYJE DAUGĖJA PALIEKAMŲ AUTOMOBILIŲ?

Kiekvieną savaitę Klaipėdoje sulaukiama keliasdešimt pranešimų apie savininkų paliktas ir neeksploatuojamas transporto priemones. Sugedę, nenaudojami automobiliai numetami ne tik gatvėse, pakelėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose.

Kliūtis vairuotojams

Klaipėdiečiai skundžiasi pusantrų metų Taikos pr. daugiabučio namo kieme stovinčiu nejudinamu "Audi" markės automobiliu.

Anot žmonių, vietos mašinoms kieme itin stinga, tad neeksploatuojama transporto priemonė tapo kliūtimi kitiems vairuotojams.

"Automobilis nejudinamas stovi nuo 2017-ųjų pabaigos. Kadangi kieme nuolatos trūksta vietos, mašiną būtina pašalinti", – teigė klaipėdietis.

Savininkui – įspėjimas

Apie Taikos pr. ilgą laiką nejudinamą "Audi" Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistus informavo gyventojai.

Specialistams pavyko rasti transporto priemonės savininką. Jam suteiktas terminas automobilį patraukti.

Anot savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, tokiais atvejais dažniausiai stengiamasi vadovautis žmogiškumo kriterijais.

"Ne visada gyventojas turi galimybę automobilį patraukti tą pačią dieną. Dažniausiai suteikiamas 10 dienų terminas apsispręsti, kaip pasielgti", – atskleidė S.Valiulis.

Apleistų mašinų daugėja?

Anot Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo, pastaruoju metu sulaukiama vis daugiau pranešimų apie automobilius vaiduoklius.

Kiekvieną savaitę mieste aptinkama apie 20 pamirštų, nenaudojamų transporto priemonių.

Jeigu mašina yra palikta ir neeksploatuojama ilgą laiką, ieškomas jos savininkas, tada jam įteikiamas raštiškas įpareigojimas automobilį nedelsiant patraukti iš vietos.

"Procesai kartais užtrunka ne vieną mėnesį, kadangi ne visada iš karto pavyksta nustatyti, kam priklauso transporto priemonė. Nustačius savininką, neretai paaiškėja, kad automobilis tiesiog nebereikalingas, arba už skolas jį areštavo antstoliai", – pasakojo S.Valiulis.

Apie pastebėtas apleistas transporto priemones S.Valiulis klaipėdiečius ragina pranešti Kontrolės ir prevencijos skyriaus specialistams.

Pažeidėjams gresia baudos

Nenaudojamas transporto priemones savininkai privalo utilizuoti.

Už nusižengimą numatytai tvarkai gali būti taikomos administracinės nuobaudos. Nusižengus pirmą kartą, skiriama 35 eurų bauda.

Už pakartotinį nusižengimą asmuo gali būti baudžiamas iki 300 eurų bauda bei transporto priemonės konfiskavimu.

Policijos pareigūnai transporto priemones patraukti gali tik jeigu jos trukdo eismui.

Kalti ne savininkai?

Vis dėlto kai kurie klaipėdiečiai automobilių savininkų kaltinti neskuba.

Anot Taikos pr. taip pat gyvenančio klaipėdiečio Valdo, ne visi žmonės turi įsigiję garažus, kuriuose galėtų laikyti nenaudojamas transporto priemones.

"Tokia situacija nepalanki tiek namo gyventojams, tiek ir pačiam automobilio savininkui. Ką daryti žmogui, jeigu automobilis sugedo, o pinigų jam remontuoti nėra? O jeigu savininkas išvyksta į užsienį ir automobilio neturi kur palikti? Juk nepulsi pirkti garažo ar parduoti transporto priemonės. Daugelyje uostamiesčio daugiabučių namų automobilių stovėjimo aikštelės yra per mažos arba įrengtos netinkamai. Dėl šios priežasties neretai kyla konfliktų tarp kaimynų", – dėstė Vladas.

Kiemuose – papildomos vietos

Siekiant išspręsti daugiabučių namų gyventojams piktžaizde tapusią problemą, jau kurį laiką Klaipėdoje gerinama daugiabučių kiemų infrastruktūra, tvarkomi namų kiemai, įrengiamos papildomos automobilių stovėjimo vietos.

Šiemet daugiabučių namų kiemuose atsiras 671 papildoma automobilių stovėjimo vieta.

Jos turėtų palengvinti Debreceno, Kuncų, Liubeko, Vingio, Dzūkų, Panevėžio gatvių, Taikos prospekto gyventojų kasdienybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Gal isipaipaliokit ,negerkit darbe,pirtelėse ištvirkėliai,patraukit iš kiemo savo kibirus.

Clm

"Valdžia ne didina, o mažina automobilių aikštelės", iš kur informacija apie biblioteką ir šlagbaumą? Ten gi visi manė, kad tai tik laikinai, ir bus aikštelė visiems prieinama.

Melissa Carillo

„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokEjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS