Uostamiestyje – ilgai lauktas mokyklos statybų darbų startas | kl.lt

UOSTAMIESTYJE – ILGAI LAUKTAS MOKYKLOS STATYBŲ DARBŲ STARTAS

Pagaliau prasidėjo naujosios uostamiesčio mokyklos statybų darbai. Rangovai iš statybvietės turės išvežti nemenką kiekį nereikalingo grunto ir tuomet jau bus klojami naujojo objekto pamatai. Statybų metu bus nutiesta ir mokyklos korpusus skirsianti gatvelė.

Šiomis dienomis pradėti realūs naujos mokyklos šiaurinėje miesto dalyje statybų darbai.

"Klaipėda" jau rašė, kad projekto įgyvendinimui vis iškildavo kliūčių – darbus reikėjo stabdyti prireikus iš naujos mokyklos sklypo iškelti inžinerinius tinklus, vėliau reikėjo šalinti projekte pastebėtus trūkumus.

Vis dėlto mokyklai numatytoje teritorijoje tarp Senvagės ir Kretingos gatvių pajudėjo sunkioji technika – prasidėjo realūs objekto statybų darbai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis paaiškino, kad sutarties su rangovais vykdymas buvo atnaujintas dar gegužę, tačiau prieš imantis fizinių darbų jiems dar teko atlikti kai kuriuos kitus, tad technika statybvietėje suburzgė tik šiomis dienomis.

Planuojama, kad konkursą laimėjusi įmonė "Versina" mokyklą pastatys per 16 mėnesių.

Šiuo metu iš sklypo rangovams teks išvežti nemažą kiekį nereikalingų žemių – dabartiniais skaičiavimais, apie 22 tūkst. kubinių metrų.

Techniniame projekte buvo numatyta, kad išvežti reikės 8 tūkst. kubinių metrų grunto, tačiau realybėje situacija kitokia – grunto kur kas daugiau. Todėl rangovai prašo sutartį dviem mėnesiams pratęsti.

"Kol kas pratęsimas nėra įformintas, bet manau, kad bus pratęsta, nes nenukasus ir neišvežus grunto nebus galima pradėti darbų", – sakė G.Dovidaitis.

Sutartyje buvo numatyta darbų pratęsimo galimybė. Teigiama, kad toks formalumas darbų eigos nesustabdys.

Statybų metu bus įrengta ir du mokyklos korpusus skirsianti gatvelė.

Šią gatvelę projektavo ir nutiesti buvo įsipareigojęs Senvagės g. 3 daugiabučius namus ketinantis statyti privatus investuotojas.

"Tačiau investuotojas to daryti neskuba, o mums tos gatvelės reikės dabar, todėl mes po gana ilgų derybų su juo pasirašėme naują susitarimą, kuriuo investuotojas įsipareigoja kompensuoti mums gatvės įrengimo darbus", – dėstė G.Dovidaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Mortai

Bent žinai kur stato nauja mokykla ir kur yra Minijos gatvė? Šiaurinėje Klaipėdos dalyje gyventojų sparčiai daugėja ir jiems reikia mokyklų šalia, o ne kitoje miesto pusėje.

Taip Morta, sutinku su Jumis

Apie Minijos gatveje sunaikinta mokykla bent nekalbekite, buvo puikiausia mokykla, kadaise pati geriausia mieste, neliko.....dabar stato nauja, kai pinigu nera kur deti, vien prisiminus studija tramvajaus uz puse milijono, tai ne ju pinigai, ne asmeniniai, tai visu pinigai. O kai visu, tai niekieno, tai kolxozas....

pensininkė

sovietiniais laikais pamokos vykdavo dviem pamainomis dauguma klasių eidavo į mokyklą po pietų o tai tikrai blogas sprendimas nes vakare grįžta iš pamokų laikas miegoti o ryte patinginiauja ir išeina į mokyklą neparuoštomis pamokomis nes tėvai darbe jokios kontrolės gerai kad stato ten tiek daug gyventojų su vaikais o kur dar Labrenciškės Plytinė o jei prijungsime ir Kalotę su Purmaliais tai tos mokyklos per mažai dar
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS