Uostamiestyje – nauja gatvė | kl.lt

UOSTAMIESTYJE – NAUJA GATVĖ

Pietinėje miesto dalyje atsirasiančią naują nedidelę arteriją ketinama pakrikštyti Gerviškių gatve. Pavadinimas parinktas pagal anksčiau buvusio ir dabar jau išnykusio kaimo pavadinimą.

Nauja arterija, kuriai ketinama suteikti Gerviškių gatvės pavadinimą, drieksis netoli Jūrininkų prospekto ir Žardupės gatvės.

Čia jau numatyta ne tik pati gatvė, bet ir suformuoti žemės sklypai.

Specialistų teigimu, gatvių pavadinimus nustatanti komisija rinkosi iš kelių šiai arterijai tinkamų vardų, tačiau galiausiai nuspręsta ją pavadinti Gerviškių.

Toks pavadinimas siejamas su anksčiau buvusiu ir dabar jau išnykusio kaimo pavadinimu. Tiesa, jis buvo kitoje vietoje, nei numatoma nauja gatvelė, tačiau, anot žinovų, netoli šios arterijos esantys vietovardžiai jau įamžinti.

"Žinome, kad jis buvo ne šitoje vietoje, tačiau pastarojoje tinkamų variantų nelabai yra – Žardės piliakalnis ir kai kurie kiti vietovardžiai jau panaudoti. Taigi renkamės iš tų, kurie yra gražiausiai skambantys pavadinimai", – vakar posėdžiavusiems kolegoms iš miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto paaiškino jo narys Vygantas Vareikis, kuris taip pat yra ir Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos narys.

Renkant pavadinimus naujai atsirasiančioms gatvėms, norima įamžinti ir daugiau jau išnykusių istorinių kaimų pavadinimų.

Minėto komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui. Dėl naujos gatvės pavadinimo dar turės apsispręsti miesto tarybos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nesusipratelis

Nauja gatve puiku,taciau miestas auga pleciasi ir greit Lebartai ieis i miesto ribas va tada bus bardakas-mieste bus dvi vienodos gatves..bet dabartiniai valdziazmogiai apie tai negalvoja,tokia nesamone padaro dabar o problemos atsiras veliau,o atsakomybes nieks neprisiima,kad reiks gatve vel pakeisti i kita tai faktas!!bet tai bus kitu problema,valdziazmogiai nemoka mastyti i ateiti...

Zaza

Straipsnyje apie kažkokią lokalinės reikšmės gatvelę reikia 4 kartus pavartoti žodį "arterija". Ir dar po nuotrauka pabrėžti, kad tai arterija.

To ....

Asile ten kaimas o cia miestas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS