Uostamiestyje padidėjo oro tarša | kl.lt

UOSTAMIESTYJE PADIDĖJO ORO TARŠA

Uostamiesčio gyventojai raginami pasisaugoti, kadangi ore pastebėtas kietųjų dalelių koncentracijos padidėjimas. Klaipėdos visuomenės sveikatos specialistai prašo gyventojų laikytis specialistų rekomendacijų ir vengti ilgų pasivaikščiojimų lauke.

Trečiadienį oro kokybės matavimo stotelės užfiksavo kietųjų dalelių paros normos viršijimą.

Kietųjų dalelių ore vidutinė paros ribinė vertė yra 50 μg/m3, tačiau centrinėje Klaipėdos dalyje buvo užfiksuota 57 μg/m3, o Šilutės plente – 54 μg/m3 koncentracija.

"Bet koks nuokrypis nuo normos yra ženklas, kad reikėtų kuo mažiau laiko leisti lauke. Nors padidėjimas nėra žymus, tačiau ypatingai pasisaugoti turėtų vaikai ir nėščios moterys ", – teigė Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos stebėsenos ir projektų skyriaus vedėja Laura Kubiliutė.

Oro taršos padidėjimą lemia automobilių transporto sukelta tarša, energetikos įmonių veikla, individualių namų šildymas kietuoju kuru.

Kol kietųjų dalelių koncentracija ore nesumažės, specialistai pataria atsisakyti sportinių užsiėmimų, bėgiojimų ar vaikščiojimų lauke, intensyvesnio fizinio krūvio, vaikščioti atokiau nuo didžiųjų miesto gatvių.

Moksleivių ir darželinukų tėvai sunerimti neturėtų, mat apie oro taršos pokyčius ugdymo įstaigos informuotos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Klp gyventojas

Kažkaip,kai smirda nuo Dumpių pusės ir nežinia kas per smarvė - tai normalu ir niekam nekenkia,bei ištirt nesigauna. O į smogą reaguojam ...

R.

Už tai Klaipėdos grietinėlė ir gyvena Giruliuose.

Gyventoja

Vakar vakare jaurėsi smogas centrinėje miesto dalyje: Danės, Karoso, Liepų gatvėse. Tai tur būt nuo šilumos tinklų kamino iš kurio rūksta pilki dūmai. Šiame rajone sniegas, automobiliai pasidengia suodžiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS