Uostamiestyje šildymo dar teks palaukti | kl.lt

UOSTAMIESTYJE ŠILDYMO DAR TEKS PALAUKTI

Rugsėjui persiritus į antrą pusę, kai kurie klaipėdiečiai tikina namuose šąlantys. Vieni žmonės nekantraudami laukia, kada pradės kaisti radiatoriai, kiti priešingai – linkę taupyti ir tikina, kad šildymas dar nereikalingas. Vis dėlto, panašu, šąlantiesiems vilnonių kojinių prireiks, mat šildyti pradėti dar nesiruošiama.

Senamiestyje daugiabučiame name gyvenanti klaipėdietė Iveta tikino jau laukianti, kada radiatoriai ims skleisti šilumą.

Anot moters, šaltesnėmis, vėjuotomis dienomis namuose vėsoka, prireikia ir šildytuvo.

Šildytuvus iš sandėliukų traukia ir J.Janonio gatvėje gyvenanti klaipėdietė Dalia bei jos kaimynai.

Vis dėlto šilumos namuose stinga ne visiems.

Pavyzdžiui, S.Daukanto gatvėje gyvenanti klaipėdietė Elinga tikino, kad nors kambariuose vėsoka, tačiau šildymui dar per anksti.

"Lauke dar ganėtinai šilta. Žinoma, šaltesnėmis dienomis kambariuose vėsiau, tačiau tikrai nėra šalta. Didžiules sumas už šildymą mokėsime visą žiemą, tad kol dar nebūtina, šildymo įjungti nereikėtų", – tikino moteris.

Klaipėdos miesto savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis teigė, kad pradėti šildymo kol kas neplanuojama.

"Pradėti šildyti dar ankstoka. Tradiciškai šildymo sezonas Klaipėdoje startuoja spalio viduryje, tačiau pastaraisiais metais prasidėjo kiek anksčiau. Šiuo metu vidutinė paros temperatūra gana aukšta. Šildyti pradedama, kai trijų parų vidutinė lauko temperatūra būna ne aukštesnė kaip 10 laipsnių šilumos", – kalbėjo poskyrio vedėjas.

Anot A.Gaižučio, dauguma daugiabučių jau paruošti šildymo sezono pradžiai.

"Sakoma, kad geras šeimininkas roges žiemai ruošia vasarą. Atsakingi specialistai, vos pasibaigus šildymo sezonui, netrukus pradeda pasirengimo darbus. Sistemos išbandomos hidrauliniu būdu. Stebima, kaip padidintą slėgį atlaiko vamzdžiai, ar negresia avarijos", – teigė poskyrio vedėjas.

Įprastai anksčiausiai šildyti pradedamos mokyklos ir darželiai.

Anot A.Gaižučio, jeigu daugiabučio namo vamzdynai yra paruošti, gavus pusės namo gyventojų sutikimą, šildytis galima pradėti ir anksčiau.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

mmm

Bute nakti oro temp 15 laipsniu...

Olga

Aš tik už įjungimą šildymo, nes namie vaikas, neturintis dviejų savaičių. Tai ką jūs man siūlot? Prirengti daug sluoksnių drabužių, kad vaikas iš vis nepajudėtų? Jūs nejuokaukit. Meskit rūkyti, mažiau pirkit nereikalingų šmulkių ir turėsit pinigų susimokėti už šildymą. Taupot ne toje vietoje, kur reikia.

moteris

Ot tai bėda, atvėso šiek tiek - daugiau judėkit. Taip su mažais vaikais gal ir vėsoka, bet tuo privalo pasirūpinti tėvai. Nekraukim visiems miestelėnams ankstyvų mokesčių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS