Uostamiestyje susitiko Lietuvos ir Ukrainos ministrai | kl.lt

UOSTAMIESTYJE SUSITIKO LIETUVOS IR UKRAINOS MINISTRAI

Klaipėdoje susisiekimo ministras Marius Skuodis susitiko su Ukrainos infrastruktūros ministru Oleksandru Kubrakovu. Pirmuoju vizitu pasirinkęs Lietuvą ministras žadėjo, kad per Klaipėdą keliaus daugiau ukrainietiškų krovinių.

„Šnekame apie tai, kaip galėtume Klaipėdą paversti Ukrainos šiaurės prekybos vartais į Skandinaviją. Lygiai taip pat mūsų regiono verslas galėtų išnaudoti Ukrainos uostus kaip pietų vartus į Turkijos ir artimųjų rytų regioną“, – kalbėjo susisiekimo ministras M. Skuodis.

Vizito metu Ukrainos ministrui surengta ekskursija po uosto infrastruktūrą.

„Idėja sujungti Baltijos ir Juodąją jūras turi didžiulį potencialą. Tikrai padarysime viską tiksliai, kad jį realizuotume“, – žadėjo Ukrainos infrastruktūros ministras O. Kubrakovas.

Ukrainos kroviniai pernai sudarė 0,9 proc. visų krovinių, kraunamų Klaipėdos uoste. Daugiausiai tai grūdai ir kukurūzai, mineralinės ir cheminės trąšos.

„Neabejoju, kad Klaipėdos uostas sulauks vis didesnio šios šalies krovinių kiekio. Galimybės yra didelės ir Klaipėda tikrai gali būti tiltu Ukrainos kroviniams į Vakarų Europą ir tolimesnes pasaulio šalis. Neabejoju, kad mūsų bendradarbiavimas vystysis“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Lietuvos ministro teigimu daugiau ukrainietiškų krovinių būtų galima pritraukti jei Ukraina supaprastintų pruspriekabių transportą geležinkeliais.

„Būtent iš Ukrainos, Turkijos į Lietuvą ir per Lietuvą toliau į šiaurę. Kada tai galėtų tapti realybe, Ukrainai reikia padaryti labai nedaug – pakeisti teisės aktus, kad puspriekabės būtų traktuojamos ne kaip transporto priemonė, o kaip krovinys. Su ministru kalbėjome, kad nelauktume pakeitimų, pradėtume jau dabar su pilotiniais projektais“, – teigė M. Skuodis.

Per Klaipėdos uostą šiuo metu nemažai krovinių gabena Baltarusija. Tačiau Baltarusijai įvedus ES sankcijas ateityje krovinių gali mažėti. Birželio viduryje uostamiestyje viešėjęs Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius taip pat svarstė, kad bltarusiškus krovinius galėtų pakeisti ukrainietiški.

Pavasarį Lietuvos susisiekimo ministras M. Skuodis ir buvęs Ukrainos infrastruktūros ministras Vladyslavas Kryklii Kijeve pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo keleivių ir krovinių vežimo geležinkelių transportu bei skaitmeninių leidimų vykdyti tarptautinį keleivių ir krovinių vežimą kelių transportu.

GALERIJA

  • Uostamiestyje susitiko Lietuvos ir Ukrainos ministrai
  • Uostamiestyje susitiko Lietuvos ir Ukrainos ministrai
  • Uostamiestyje susitiko Lietuvos ir Ukrainos ministrai
  • Uostamiestyje susitiko Lietuvos ir Ukrainos ministrai
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tik verslas

Be jokių dviejų valstybių ministrų - Ukrainos ir Lietuvos- vyksta įtemptas darbas. Šimtų šimtai ukrainiečių, vyrų moterų, pluša Klaipėdoje. Dirba grožio paslaugų srityje nelegaliai, jas atlieka išnuomouose butuose... Jei vyrai darbinami legaliai mūsų laivų ganyklose, tai atvažiavusios žmonos neva aplankyti vyrų( taip gauna vizas) visu pajėgumu triūsia slaugydanos senus žmones namuose. Už savaitę mokama jau po pusantro šimto eurų( dešimt valandų, septynios darbo dienos_ Dar porą savaičių atgal sutikdavo barščdių meistrės dirbti už šimtą eurų, bet prakutusios jau s reikalauja vis daugiau.... Interesai, nemokami mokesčiai, , koprupcijos, šešėlinio verslo tik daugės. Patriorizmo, broliškos draugystės čia neieškokime.

deinis

O prokur veš tuos krovinius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS