Klaipėdos uostas remontuos miestui perduodamą krantinę | kl.lt

KLAIPĖDOS UOSTAS REMONTUOS MIESTUI PERDUODAMĄ KRANTINĘ

Uosto direkcija rengiasi iš esmės sutvarkyti krantinę, kurią yra nuspręsta perduoti miestui.

Kada iškels dokus?

94 metrų ilgio 58-a krantinė yra viena iš prasčiausių šiuo metu Klaipėdos uoste. Prie jos gylis nuo 1,9 iki 4,5 metro. Kai kur tebėra mediniai poliai, o taip pat akmenimis užpildyti mediniai rentiniai.

Dalis krantinės net pasvirusi į akvatorijos pusę. Tačiau ją įvertinę ekspertai nenustatė, kad būtų didelis pavojus, jog krantinė nugrius.

Ji yra vidinėje uosto dalyje, kur nėra srovių, krantinei nedaro įtakos ir laivyba.

Bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“ dalį krantinės naudojo dokams laikyti. Iškėlus juos į Smeltės pusiasalį, krantinė liktų tuščia.

Padidės gylis

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija jau yra pasiūliusi, kad šią krantinę ir dar dalį kitų krantinių iš jos perimtų Klaipėdos miestas.

Mat jau seniai teritorija prie piliavietės yra numatyta miestui. Dalis teritorijos jau perduota, dalis būtų perduota iškeldinus Klaipėdos laivų remontą.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas užsiminė, kad dėl krantinių perdavimo su Klaipėdos miesto savivaldybe vyksta derybos.

Uosto direkcija neplanuoja šiaip sau „numesti“ miestui krantinių. Dalis jų bus perduotos suremontuotos.

Šiuo metu paskelbtas konkursas dėl dalies 58-os krantinės kapitalinio remonto. Bus tvarkoma į akvatoriją pasvirusios krantinės dalis, atnaujinama prie krantinės esančių dangų dalis. Po rekonstrukcijos prie krantinės bus 6 metrų gylis.

Miestas praturtės

Jau anksčiau skelbta, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra pasirengusi perduoti Klaipėdos miesto savivaldybei dvi Dangės upės krantines, 24 ir 25 krantines „Mėmelio miesto“ dalyje, vandentiekio ir lietaus kanalizacijos tinklus palei Dangės upę Žvejų gatvėje.

Didžiausia dalis perduodamo turto būtų buvusios „Klaipėdos laivų remonto“ teritorijos dalyje. Savivaldybei numatyta perduoti 40, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 krantines.

„Mėmelio mieste“ Uosto direkcijai liktų 19, 20, 21, 22 ir 23 krantinės, kurios yra šalia Žiemos uosto ir pirso šalia šio uosto. Taip pat 26 krantinė, iš kur į Smiltynę kelia keltai.

„Klaipėdos laivų remonto“ dalyje Uosto direkcija pasiliktų tik 27 krantinę Dangės upės žiotyse, taip pat visas Kruizinių laivų terminalo krantines.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O kuo

Kad degalais jūra užteršia uostas?ką Latakas su grubiliausku susitiko ir aptarė -nuslepsim?

Anonimui

Jo jo padarys tau slipa:) prie kvadrato jau padare ir slipa ir uosteli:)

Anonimas

Bus proga įrengti normalų slipą laiveliams nuleisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS