Uoste veiks elektroninė leidimų sistema | kl.lt

UOSTE VEIKS ELEKTRONINĖ LEIDIMŲ SISTEMA

Pakeista vieno seniausiai uoste galiojusių dokumentų – leidimų įvažiavimo į uostą išdavimo tvarka.

Ant leidimų – kodai

Esminė naujovė, kad uoste pradeda veikti brūkšninio kodo elektroninė leidimų sistema. Visi uosto žemės naudotojo asmenims išduoti leidimai privalės turėti elektroninės kontrolės nuskaitymo funkciją – brūkšninį kodą, magnetinės juostelės užkodavimą.

Vienkartiniai, laikini kelionės leidimai galės būti ir paprastesni, bet jei ant jų nebus nuotraukos, tokį leidimą turintis asmuo privalės pateikti ir dokumentą su nuotrauka.

Keleivinių, kruizinių laivų keleiviai, keltais vykstančių automobilių vairuotojai į uostą įleidžiami tik su kelionės dokumentais.

Atskira kategorija žmonių yra į uostą atplaukusių laivų įgulų nariai. Jie į uostą ir toliau bus įleidžiami pagal laivo pateiktą sąrašą ir turimus asmens dokumentus.

Išliks mokami leidimai

Iki šiol daug nepasitenkinimų kildavo dėl to, kad uostą aptarnaujantys ne žemės naudotojų, o kitų kompanijų atstovai turi mokėti už leidimų išdavimą.

Netgi būdavo skundų, kad uosto naudotojai už leidimus lupa nemažus pinigus. Naudotojų atstovai aiškindavo, kad dėl leidimų išdavimo jie patiria papildomas išlaidas.

Mokamų leidimų praktika uoste ir toliau išliks. Tačiau žemės naudotojai privalės mokamų leidimų įkainius derinti su Uosto direkcija. Taip tikimasi išvengti pernelyg padidintų mokesčių už įvažiavimo į uostą leidimus.

Kita vertus, jei uosto naudotojai privalės išduoti elektroninius leidimus ir uostą aptarnaujančių kompanijų atstovams, tokių naujoviškų leidimų savikaina greičiausiai dar padidės.

Priims ir ekskursijas

Ir toliau išliks nemaža dalis tarnautojų, pareigūnų, kontrolierių, kurie į uostą turės būti įleidžiami nemokamai tik pateikus jiems tarnybinius pažymėjimus.

Be leidimų į uostą taip pat ir toliau bus įleidžiamos įvairios specialiosios ir avarinės tarnybos pagal iškvietimą.

Bene daugiausiai problemų kelia įvairių atvirų dienų rengimas uosto bendrovėse, nes tenka derinti papildomas priemones dėl žmonių saugumo. Vykdant Didžiojo elingo metų renginius buvo planuota uoste surengti viešą pastatytų laivų nuleidimo ceremoniją, tačiau to atsisakyta dėl sudėtingo leidimų derinimo ir saugumo užtikrinimo.

Su transporto priemonėmis delegacijos ar ekskursijos pagal sąrašą į uostą gali patekti lengviau, jei jas lydi Uosto direkcijos ar uosto kompanijų atstovai. Panašiai yra ir kituose uostuose. Tačiau niekur nepageidaujama, kad civiliai žmonės laisvai vaikštinėtų po uostų teritorijas, kur dėl nuolatinio judėjimo nėra pakankamai saugu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pastebėjimas

Klaipėdos uostas - pats geriausias

Skaitovas

Klasco fasadas nuskurdęs. Reikėjo Bega fotkint.

Fita

Ei jūs atsilikę ,tokie jau prieš 40 buvo ir čia ne naujiena,laisva Lietuva viską sunaikino ,nes trugde vogti,atsilikeliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS