Už 2021 metų darbus Klaipėdai klebonui M. Šlaustui bus įteikta miesto vėliava | kl.lt

UŽ 2021 METŲ DARBUS KLAIPĖDAI KLEBONUI M. ŠLAUSTUI BUS ĮTEIKTA MIESTO VĖLIAVA

Uostamiesčio savivaldybės tarybos kolegija pritarė už 2021 m. darbus Klaipėdai miesto vėliavą Lietuvos valstybės atkūrimo dieną įteikti Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonui kunigui Mindaugui Šlaustui.

Būtent jis per pandemiją buvo vienas pirmųjų Klaipėdos dvasininkų, teikęs senjorams aktualią informaciją apie saugos priemones, skiepus, jų naudą, raginęs rūpintis savo ir artimųjų sveikata.

Šios ligos protrūkių metu kunigas pats aktyviai ėjo pas sergančius senjorus globos namuose, juos slaugė, teikė dvasinę pagalbą, palaikymą.

Per karantiną klebono kasdien organizuojamos šv. mišių transliacijos internetu padėjo sumažinti atskirtį, teikė dvasinę paramą miestiečiams sunkiu periodu.

Klebono iniciatyva pasistūmėjo parapijos namų projektavimo darbai. Šiuose namuose planuojama įkurti dvasinės pagalbos, konsultavimo ir socialinių paslaugų centrą, prieinamą visiems miestiečiams.

Puoselėjant tvarios energijos idėjas, pradėti darbai saulės elektrinės modulių įrengimui ant bažnyčios stogo, atnaujinta bažnyčios vidaus infrastruktūra, pritaikant ją neįgaliųjų, jaunų šeimų poreikiams.

Kunigo M.Šlausto vadovaujamas parapijos "Caritas" itin prisidėjo prie miesto senjorų būties ir buities lengvinimo.

Bažnyčia glaudžiai bendradarbiauja su Klaipėdos universiteto bendruomene, įtraukia studentus į savanorišką veiklą, organizuoja tradicinį Kalėdinių giesmių festivalį.

Taip pat bendradarbiaujama su Turizmo mokykla, E.Galvanausko profesinio mokymo centru, A.Brako dailės mokykla ir kitomis parapijos teritorijoje esančiomis ugdymo įstaigomis.

Kunigo iniciatyva bažnyčioje aktyviai veikia senjorų klubas "Iš širdies į širdį", taip pat pradėta iniciatyva "Pasninko dėžė", į kurią parapijiečiai aukoja ilgai negendančius maisto produktus.

Per metus iš šių produktų suruošiama apie 400 lauknešėlių, kuriuos parapijos savanoriai išvežioja miesto senjorams.

Pandemijos metu klebono iniciatyva paruoštas aštuonių laidų ciklas parapijos "YouTube" paskyroje, supažindinantis su bažnyčios praeitimi ir dabartine veikla. Ciklo laidos pristato bažnyčios istoriją, ją puošiančias freskas, atskirus sakralinius objektus, jų reikšmę ir paskirtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Edita

Šaunuolis! Tikrai vertas apdovanojimo žmogus. Džiaugiuosi dėl tokio sprendimo!

4

Kokia piniginė premija duodama kartu su vėliava, irgi noriu būti dvasininkų, nors su dievais, raganom, vampirais ir slibinas santykių nepalaikau, tikriausiai iš kitos planetos esu, ten tik mokslas, sportas ir menas yra dievas

Anonimas

parsidavelis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS