V. Grubliauskas: keltais atvykstančių žmonių srauto sumažėjimo kol kas nesimato | kl.lt

V. GRUBLIAUSKAS: KELTAIS ATVYKSTANČIŲ ŽMONIŲ SRAUTO SUMAŽĖJIMO KOL KAS NESIMATO

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigia, kad kol kas keltais į Lietuvą atvykstančių asmenų sumažėjimo nepastebima. Uostamiesčio meras akcentuoja, kad galimo keleivių srauto sumažėjimo galima tikėtis tada, kai pradės veikti tik viena keltų, gabenančių tautiečius į Lietuvą, linija.

„Prisimenant tą įsakymą, kad keltais gali keltis keleiviai, bilietus įsigiję iki balandžio 1 d., nežinau ar visi viską vienodai suprato, bet savaitgalį keltai ir mūsų specialistai, kaip ir visuomenės sveikatos specialistai, dirbo tokiomis pačiomis apkrovomis, tokiu pačiu tempu, kaip tai buvo prieš dvi ar tris savaites“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu sakė V. Grubliauskas.

„Kalbėjau su mūsų žmonėmis iš viešosios tvarkos skyriaus, kad paskutinieji keleiviai buvo patikrinti ir viskas buvo išskirstyta beveik pusę keturių ryto“, – pridūrė jis.

Nors uostamiesčio meras pripažino, kad pirmadienio rytą su keltu iš Švedijos atvykusių Lietuvos piliečių buvo mažiau, tačiau teigia keleivių srauto sumažėjimo kol kas nesitikintis.

„Todėl šiandieninė žinia, kad bent jau keltu iš Švedijos pėsčiųjų keleivių beveik ir nebebuvo, tačiau žinant dinamiką ir matant statistiką, kuri vėl kaip ir kintanti, kol kas galima pasakyti, kad keleivių keliavimo keltu į Klaipėdą ryškaus sumažėjimo dar nesimato“, – sakė Klaipėdos meras.

Visgi V. Grubliauskas viliasi, kad keleivių srautas sumažės, kai liks veikti tik viena keleivinių keltų linija.

„Tačiau žvelgiame į perspektyvą ir, matyt, suprasdami, kad anksčiau ar vėliau tik viena keltų linija liks, kuria dar bus galima grįžti į Lietuvą, tada galbūt jau iš tikrųjų mūsų žmonės pajaus tam tikrą tikrinimų atoslūgį ar bent jau sumažėjimą“, – vylėsi Klaipėdos meras.

ELTA primena, kad nuo pastarojo šeštadienio sustabdyti skrydžiai bei keltai į šalį grįžtantiems keleiviams, išskyrus kelto maršrutą Kylis-Klaipėda-Kylis arba turint vidaus reikalų ministro ar jo įgalioto asmens leidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vaclovas

Palikit tą Veryga ramybėje, jis ne dievas o toks pat žmogus kuris stengiasi viską daryti pagal jo galimybes... Klysta visi ir dar daugiau...

prof.Kalibatas

Tai kodėl ponas Veryga mums melavo? Kodėl buvo įkyriai skleidžiama ne tik neteisinga informacija, bet ir ribojamas testų koronavirusui nustatyti atlikimas, blokuojama vietinė miestų merų iniciatyva paspartinti COVID-19 diagnostikos tempus? Kodėl buvo atsisakyta dalyvauti apsaugos priemonių pirkimuose bendroje paraiškoje su kitomis Europos valstybėmis, o dabar brangiai perkame prekes iš Kinijos ir aiškiname, kad respiratorių su defektais neišmesime, o naudosime kaip kaukes? Gal laikas pradėti žaisti atviromis kortomis ir tiesiog atsiprašyti, paaiškinant, kad sistema nebuvo tinkamai pasiruošusi koronaviruso iššūkiams ir padarė klaidų. Nenoromis peršasi išvada, kad Dalios Grybauskaitės įvertinimas A. Verygai (pavadino vienu labiausiai užsispyrusių gyvūnų) – greičiausiai atspindintis tikrovę.

Baruch-žydų milijardieriai užsakę pagaminti virusą

Visi kalba, bet nežino iš kur atsirado virusas...- o tiesa,- ieškok motyvo,- bankams seniai reikėjo krizės, kad galėtų pakelti skolinimosi procentus,- taigi Rotšildai, Rokfeleriai, Baruch'ai, kontroliuojantys ne tik bankus, federalinę rezervų sistemą, bet ir akcijų biržas ir yra viruso užsakovai, o pagaminti specialistų yra šimtai. Laikas suvokti kad žmonijos priešai yra ne valstybės, teroristai, o žydų kapitalas valdantis kol kas trečdalį pasaulio Bendro Vidaus Produkto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS