V. Grubliauskas neslepia apmaudo: priemonių aprūpinimas stringa | kl.lt

V. GRUBLIAUSKAS NESLEPIA APMAUDO: PRIEMONIŲ APRŪPINIMAS STRINGA

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas apgailestauja, kad būtinųjų apsaugos priemonių sveikatos priežiūros įstaigoms aprūpinimas stringa. Kartu meras pažymi, kad vis dar nėra gautas leidimas Klaipėdos universitetinei ligoninei leisti atlikti koronaviruso tyrimus pačiai, nors įstaiga tam reikalingą įrangą turi.

„Šią minutę ligoninėje yra 29 žmonės, iš kurių 3 jau kelios dienos yra su nustatytu koronavirusu. Iš tų 29 asmenų 24 asmenų tyrimai yra išvežti į Vilnių, dar du bus pridėti ir apie 12-13 val. turėtume žinoti paskutinius rezultatus. (…) Naujų atvejų kol kas nėra identifikuota“, – pirmadienį žurnalistams sakė V. Grubliauskas.

Jo teigimu, apsaugos priemonių aprūpinimas nevyksta sklandžiai.

„Priemonių trūkumo kol kas nėra. Bet pasakyti, kad ramiai laukiame ateities ir esame pasiruošę bet kokiam protrūkiui, būtų neatsakinga. Naudodamasis proga, siunčiu žinią Vilniui – ministerijai, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Kalbant apie kaukes, pirštines, akinius ir kitus dalykus, šiandien išgyventi galima, bet žvelgiant į perspektyvą, vis tik aprūpinimas nevyksta labai sklandžiai“, – sakė V. Grubliauskas.

Pasakyti, kad ramiai laukiame ateities ir esame pasiruošę bet kokiam protrūkiui, būtų neatsakinga.

Kartu jis teigė, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė dar negavo atsakymo dėl leidimo atlikti koronaviruso tyrimus patiems. To, sakė V. Grubliauskas, tikimasi artimiausiu metu.

„Kol kas vis dar nėra atsakymo dėl galimybės universitetinėje ligoninėje atlikti testavimą, nors, kaip jau seniai informuota, tiek visi reagentai, visa įranga yra paruošta“, – sakė S. Grubliauskas.

„Aš vis tik sakyčiau, kad tai visiškai nelogiškas, nemotyvuotas, mano manymu, sprendimas. Ir pasakymas, kad viskas gali būti atliekama, kaip iki šiol – Vilniuje ir kad nesusidaro reikiamas kiekis tam, kad ekonomiškai apsimokėtų daryti Klaipėdoje, aš manau, kad tokiomis sąlygomis, tokiu režimu, tai mažų mažiausiai neatsakinga. Bet tikiuosi, kad šiomis dienomis šis klausimas bus išspręstas ir Klaipėdoje bus galima atlikti šituos tyrimus“, – pridūrė Klaipėdos miesto meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Žliumbekliui

Dink iš reklamos apsižliumbęs mėre, Eik Klaipėdos valyt, bet pats jau tualetu smirdi-jokio patriotizmo, matyt nelietuvis ir ne vyras.Sunku normaliai dirbti, tai vėl kaip grybė fondo lauki-nugvelbsi ir iki mirties gerai pagyvensi?Šlykštu!!!

earht king

nekaltinkimę, mero be reikalo, juk meras nėra visagalis, juk duokle turi atiduoti vilniaus ponams ten suneša viska o po to ponai seimo komandos mininstrai protežė visokio plauko biurokratinio postu, sėdinčiu mėto po gabaliuka vabala, truputi, menkas čia reikalas, juk kienvienas miestas prevartaujamas,atiduok, o kas liks tada nustumsim kaula , jums tylos, pasižiūrėkime kas dabar vyksta per fokusas, kas diena kito nieko nematai kaip veriga kalba meloja iš paskos vėl premjeras ir taip po biški, visi meloja geriau, o juk pinigas neauga o reikia ištaškyti po staranam, na leva i na prava , matosi karuna ant baškos durnos propogandinio triuko, bėga skuba o po to kas bus,ekonomika ses .kainos kils, pensijos žiūrėkime kad vėl neatimtu ylgam laikui, vaiku piniga ir negaus, o rinkimas jau artėja, nuo karunos kaip kas taps karaliais tikrom karunom,

nuomone

Kas kaltins sveikatos ministra ,del visko ,tie bus vadinami gaidziais ,Kiekvienas miestas ir ju merai turi veikti ir padeti ,o ne kenkti ministrui ,kuris be musu visu pagalbos tiek moraliskai ,tiek patalpomis kuriu gali prireikti busimiems ligoniams Tai musu visu pareiga ,o ne vieno ministro .Sekmes visiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS