Klaipėdoje viešąją tvarką padės užtikrinti pasieniečiai, uždaroma autobusų stotis | kl.lt

KLAIPĖDOJE VIEŠĄJĄ TVARKĄ PADĖS UŽTIKRINTI PASIENIEČIAI, UŽDAROMA AUTOBUSŲ STOTIS

Karantino metu Klaipėdoje viešąją tvarką padės užtikrinti pasieniečiai, uostamiestyje uždaroma autobusų stotis, penktadienį paskelbė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Kalbant apie savaitgalį, galiu informuoti, kad Klaipėdoje tikrai bus sutelktos didelės pajėgos pareigūnų iš įvairių institucijų, papildys Klaipėdos apskrities policijos komisariato gretas pasieniečiai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai iš Vilniaus“, – žurnalistams penktadienį sakė meras.

Anot jo, šių priemonių imamasi siekiant užtikrinti viešąją tvarką  parkuose, viešose erdvėse, pajūryje ir jo prieigose.

Klaipėdoje bus uždaryta, šiandien arba rytoj, autobusų stotis. Sprendimas ribos patekimą į Klaipėdą autobusais, išvykimą, vėlgi, taip pat.

„Klaipėdoje bus uždaryta, šiandien arba rytoj, autobusų stotis. Sprendimas ribos patekimą į Klaipėdą autobusais, išvykimą, vėlgi, taip pat. Bet tai sprendimai, kurie neišvengiami“, – sakė meras.

Jis pabrėžia, kad šiuo metu gaunama daug pranešimų apie saviizoliacijos pažeidimus. Į juos, pasak mero, reaguoja tiek policija, tiek Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai, tačiau „drastiškų sulaikymų ar baudų“ kol kas nėra.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, įvedus karantiną, viešojo transporto maršrutai sumažinti triskart, keleivių skaičius sumažėjo penkis kartus.

„Natūralu, kad tai yra labai ženklūs pokyčiai, kitą savaitę dar bus svarstomas viešojo transporto srautų mažinimas. Nes statistika ir stebėsena parodė, kad didžioji dalis transporto važiuoja arba visiškai tušti, arba juo tuo, jei vis dar galime vadinti, piko laiku važiuoja iki 15 keleivių“, – paaiškino meras.

Anot miesto savivaldybės vadovo, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui duotas nurodymas keliskart dažniau dezinfekuoti konteinerius, išsiųsta informacija daugiabučių administratoriams dėl pavedimo dezinfekuoti laiptines.

Tyrimų skaičių didins iki 1000 per parą

Kitą savaitę Klaipėdos universitetinę ligoninę turėtų pasiekti nauja įranga. Ji, pasak V. Grubliausko, leis padidinti koronavirusų tyrimų skaičių iki 1000 per parą – šiuo metu jų ligoninės laboratorijoje atliekama iki 200.

„Bet matant, koks yra poreikis, girdint kitų ligoninių gydytojų pageidavimus, kad tyrimų būtų kiek daugiau, puikia suvokiame, kad  šių pajėgumų nepakanka“, – sakė meras.

Jis teigė su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga bei premjero komanda aptaręs galimybes išnaudoti Klaipėdos mėginių tyrimus kitų miestų įstaigose, tarp jų – Nacionaliniame vėžio institute, tačiau nuspręsta tyrimams pasitelkti Respublikinę Šiaulių ligoninę. Taip pat tikimasi, kad nestrigs reagentų ir terpių tiekimas uostamiesčiui.

„Su ministru ir su premjero patarėja sutarėme, kad tam pirmiausia būtų išnaudojamas Šiaulių ligoninės potencialas: ir gerokai arčiau atstumu, ir, kaip suprantu, perkrovos nėra didelės“, – tvirtino jis.

V. Grubliauskas pabrėžė, kad pagausėję tyrimai atskleidė, kiek dar liko neištirtų atvejų, ir liepė nusiteikti, kad susirgimų ir galbūt net mirčių skaičius gerokai didės.

„Suvokdamas šitą situaciją, galėčiau pasakyti paprastai: tikėtis, kad blogiausia praeityje, būtų pats blogiausias scenarijus“, – kalbėjo meras.

Lietuvoje nustatyti 345 koronaviruso atvejai, mirė penki infekcija sirgę žmonės: trys Ukmergėje, po vieną Panevėžyje ir Klaipėdoje. Koronaviruso infekcija šalyje serga apie 30 medikų iš įvairių įstaigų, apie pusė jų – Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Juokingiausia reklama

Tai V.Grubliausko-gal kas paprotins šį liberalą, kad gerus darbus žmonėms ir miestui kaip merui reikėtų daryti ramiai ir tyliai-reklamą paliekant po koroviruso .Nevyriška ir nemėriška verkti ir kąsti tam, kuris ne tavo nosiai.Netgi pažintys su prezidentu neduos devidentų-paprasčiausiai nevyriška ir nelietuviška...

turim milžiniškus resursus

Stinga grynųjų, skurdžiai gyvenančiųjų žmonių nepasiekia jokia parama, nes pirmiausia rūpinamasi turistais ir migrantais. Greit pristigs ir grynųjų, nekalbant jau apie bedarbių augančias gretas ir ilgam ar net visam laikui dingstančius versliukus bei firmas. Tuo tarpu dosniai mokame iš mokesčių mokėtojų pinigų rusakalbėms pensininkėms, iš kurių dažna net nėra dirbusi arba dirbusi fiktyviai. Jos parazitavo ir parazituoja Lietuvoje. Bet pensijas pasiima, lygiai kaip yra pasiėmusios kompensacijas mokėtas už išvykimą iš Lietuvos po 1994 m. Ir štai jos vėl čia. Ima ir apmokėjimus už butų išlaikymą, komunalines - jos turi butus ir neblogus, jos apsiforminę specialiuosius poreikius fiktyviai ir gauna net po kelis socialinius darbuotojus, masažistės eina jom į namus - nemokamai, už dyka lepinasi SPA, moka vartytis sanatorijose už Ligonių kasų pinigus ir moka prekintis Londone - ten pigiau. Senutės vikrios, pasitaupiusios eurų juos išsiunčia į NVS - jos finansuoja visokius būsimus smogikus.

Jolanta

Ačiū mūsų merui už tokį atsidavimą Klaipėdos gyventojam. Du merai tikrai ieško pačių tinkamiausių būdų Šmašius ir Grubliauskas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS