V. Grubliauskas: žmogiškieji resursai – didžiausias masinio vakcinavimo iššūkis | kl.lt

V. GRUBLIAUSKAS: ŽMOGIŠKIEJI RESURSAI – DIDŽIAUSIAS MASINIO VAKCINAVIMO IŠŠŪKIS

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sako, kad žmogiškieji resursai yra didžiausias masinio vakcinavimo nuo COVID-19 iššūkis, tačiau žadama imtis priemonių – telkti savanorius, optimizuoti procesą.

„Tai yra ne ką mažesnis, o kai kuriais aspektais ir didesnis iššūkis nei apsisprendimas dėl patalpų, jų įrengimas ir tolesnė eksploatacija. Žmogiškieji resursai bus vienas pačių didžiausių iššūkių, dėl to mes šiandien kalbame apie savanorių telkimą, vakcinavimo proceso optimizavimą“, – žurnalistams trečiadienį sakė uostamiesčio vadovas.

Žmogiškieji resursai bus vienas pačių didžiausių iššūkių, dėl to mes šiandien kalbame apie savanorių telkimą, vakcinavimo proceso optimizavimą.

„Neabejoju, kad tuo metu turėsime veikiančią registravimo ir apskaitos sistemą, kuri gerokai palengvins darbą ir sumažins darbo rankų poreikį“, – pridūrė jis.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija šiuo metu pasiruošusi įsigyti programinės įrangos, leisiančios pagreitinti vakcinavimo proceso administravimą bei užtikrinti patogesnę registraciją.

„Programinė įranga pagelbės tiek su registracija, kur žmonės galės susiregistruoti visais laikais – ne taip, kaip mes dabar kviečiam į masinę eilę, o bus konkretūs laikai. Ir, aišku, bus paprastesnis atėjusiųjų administravimas“, – spaudos konferencijoje sakė administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Šiuo metu savivaldybė taip pat ieško tinkamos vietos masiniam vakcinavimui.

„Vyksta viešojo pirkimo procedūra, dabar yra apžiūros, laukiame komercinių pasiūlymų. Apėjome visas vietas, įsivertinome ir laukiame galutinio pasiūlymo dėl kainos“, – teigė administracijos vadovas.

Uostamiesčio meras tvirtina, kad realiai tinkamos vietos masiniam vakcinavimui būtų mažiausiai dvi: „Švyturio“ arena ir LCC tarptautinis universitetas.

V. Grubliauskas tikina, kad kol kas apie paslaugos kainą kalbėti dar anksti, nes ruošiami konkurso reikalavimai.

Klaipėda pastaruoju metu suaktyvino skiepijimo procesą, čia senjorų skiepijimas pastaruoju metu vyko „gyvomis eilėmis“. Savivaldybė žada tokias akcijas tęsti ir toliau, jeigu atliks vakcinos.

Statistikos departamento duomenimis, uostamiestyje pirmąja vakcinos doze jau paskiepyta per 24,1 tūkst. žmonių, antrąja – beveik 11,7 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nuomonė

Manau, kad atsiliekame tame ruošimosi procese, tikriausiai čia ne mero problema, tam yra administracija. Kol kas skiepijama mažuose urveliuose, o patalpų tik ieškoma. Kaunas ie Vilnious patalpų klausimą išsprendė. Nėra ta Klaipėda tokia didelė ir nereikia nuo ryti iki vakaro lakstyti ieškant vietos. Tokie pasakymai sukelia šypseną. Puikiai tinka maniežas, bet...galimai visi savi. Klaipėda vis sparčiau tampa pavargusiu užkampiu, kur ruošimasis vakcinacijai -pastovios šnekos apie patalpas. Kažkoks šiknabrūzdis.

Chi

Pavasaris! Džiaukimės, mielieji, pastebėkime pražydusią gėlytę, vis kaitriau šildančią saulutę. Švęskime gyvenimą!

klp

nukvakę pensininkai,labiausiai užimti žmonęs Jie amžinai neturi laiko.Jeigu jiems paskirts laikas 10 val,jie ateis 8.Taip ir susidaro eilės.O tada reikia lyst be eilės,nesilaikyt distancijos.Ir geriausia dėl savo debiliškumo ,paskui kaltinti visus ,tik ne save
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS