V. Janušonis: „Klaipėdos hospise“ – septyni sergantys pacientai, jų būklė patenkinama | kl.lt

V. JANUŠONIS: „KLAIPĖDOS HOSPISE“ – SEPTYNI SERGANTYS PACIENTAI, JŲ BŪKLĖ PATENKINAMA

  • 10

Koronaviruso židiniu uostamiestyje tapusiame vadinamame „Klaipėdos hospise“ sergančiųjų mažėja. Teigiama, kad ligonių būklė yra patenkinama. Ketinama atnaujinti derybas su įstaigos globotinių artimaisiais, jog pasveikę asmenys ruoštųsi keliauti namo.

Balandį Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centre kilęs koronaviruso protrūkis, panašu, suvaldytas.

Penktadienį situaciją įstaigoje aptariant miesto ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu konstatuota, kad sprendimas židinį lokalizuoti buvo teisingas.

Šiuo metu iš centre esančių 28 ligonių, 21 jau nustatyti neigiami testo rezultatai, 7 žmonės dar serga.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad jo vadovaujamoje ligoninėje buvo gydoma viena minėtos įstaigos globotinių. Pacientė iš reanimacijos skyriaus jau perkelta į bendrąjį skyrių, jos būklė yra patenkinama.

Anot ligoninės vadovo, kitų vadinamajame „Klaipėdos hospise“ koronavirusu dar sergančių žmonių būklė taip pat yra patenkinama.

Įstaigos vadovė Rasa Dagienė aiškino, kad mažėjant sergančiųjų, infekuotus pacientus numatoma visiškai izoliuoti vienus nuo kitų ir perkelti į kitą pastato aukštą. R.Dagienė teigė norinti pasidžiaugti nuo koronaviruso pasveikusiais pacientais, mat tarp jų yra ir ypač garbaus amžiaus – 92 ar 94 metų sulaukusių žmonių.

Įstaigos vadovė taip pat tvirtino, kad sergančiųjų būklė yra stabili, nėra karščiuojančių ar kamuojamų dusulio, į darbą iš izoliacijos grįžta centro darbuotojai, tad padėtis stabilizuojama.

Tiesa, nors Esktremalių situacijų komisija buvo nusprendusi, kad nuo viruso pasveikę žmonės turėtų būti perduoti rūpintis artimiesiems, kol kas to padaryti nesutiko nė vieno įstaigoje slaugomų žmonių atstovai, kuriems tai buvo pasiūlyta. Pasak R.Dagienės, derybas su klientų artimaisiais ketinama atnaujinti.

Posėdžio metu įstaigos vadovė taip pat dėkojo komisijos nariams už iš miesto sulauktą pagalbą bei akcentavo V.Janušonio suteiktas konsultacijas bei kitą įstaigai būtina pagalbą.

Nors posėdžio metu ir aiškinta, jog visai Klaipėdai nerimą kėlusi situacija Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras gerėja, tačiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas pastebėjo, kad įstaigos veikla vis dar neatitinka keliamų reikalavimų ir ši problema turės būti išspręsta, turi būti gauti veiklai būtini dokumentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

"Aš"

Kol pats ar pati nepatirsite asmeniškai, nesuvoksite kokius "kryžiaus " kelius reikia nueiti, kad sutvarkyti viską teisiškai, jei senas žmogus Jums nepalikęs jokių įgaliojimų. Tai didelės ir ilgos procedūros, ne viską taip paprasta, kaip Jūs galvojat. Ir ne"socialinis darbuotojas" tvarko teises, butus, sprendžia už seną žmogų. Net jei senukas neveiksnus.

Nesuprantu, kokie čia artimųjų norai. Įstaiga uždaroma, nes neatitinka sąlygų. Kiekviena sveikatos priežiūros įstaiga turi turėti socialinį darbuotoją, kuris padeda išspręsti gyvenimo vietos klausimą. ,,Paima” senelių turtą, jei dar artimieji neatėmė, ir apgyvendina globos namuose

Jonas Lietuvis

Žmogus senti pradeda nuo gimimo dienos. Vienas miršta sulaukęs 7 , kitas 107 metų.Netgi neartandaliečiai karšino savo senolius ,kaip teigia archeologai. Tad žmogaus amžius yra santykinis skaičius ,o požiūris į senolius ir jų priežiūrą parodo , kiek toli esi nusivystęs nuo amebos . Ir nežiūrint visos vystymosi raidos , ar turi teisę vadintis žmogumi mąstančiu. O gal tik esi žmogaus pavidalo, kai sakykim homus erektus prieš 1,5 mln.metų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS