Vairuotojus glumina įspėjančiųjų skambučiai: klaidinama dėl saviizoliacijos? | kl.lt

VAIRUOTOJUS GLUMINA ĮSPĖJANČIŲJŲ SKAMBUČIAI: KLAIDINAMA DĖL SAVIIZOLIACIJOS?

  • 4

Perspėjimai dėl privalomo karantino stebina verslininkus. Vis griežtinant karantino sąlygas, kai kuriose tarptautinius pervežimus vykdančiose įmonėse kilo sumaištis – vos grįžę į Lietuvą vilkikų vairuotojai sulaukia skambučių, įspėjančių apie būtinąją saviizoliaciją ir už jos nepaisymą gresiančias baudas.

Vairuotojus glumina įspėjančiųjų skambučiai: klaidinama dėl saviizoliacijos?

Domėjosi ir įspėjo

Karantino apribojimai ir jų paisymo kontrolė įtampą kelia net ir tose srityse, kur esama tam tikrų išlygų.

Kai kurioms uostamiesčio tarptautinius pervežimus vykdančioms bendrovėms teko spręsti situacijas, kai vilkikų vairuotojai buvo suklaidinti.

Sumaištis įmonėse kilo dėl to, kad, vos grįžę į Lietuvą, vilkikų vairuotojai, kaip teigia, sulaukė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojų skambučių.

Su vairuotojais susisiekę specialistai esą domėjosi grįžusiųjų sveikatos būkle ir įspėjo, kad atvažiavusieji iš užsienio privalo laikytis 14 d. saviizoliacijos.

Vairuotojai taip pat informuoti apie nustatytas sankcijas už karantino ribojimų nesilaikymą.

Gali išvykti anksčiau

Todėl po kelių dienų sulaukę vadovybės skambučių su raginimais leistis į naują kelionę, įmonių darbuotojai netruko išreikšti susirūpinimo, o kai kurie buvo pasiryžę nesiimti jiems įprasto darbo.

Vis dėlto, aiškėja, sumaištį įmonėse sukėlė ne iki galo sklandi grįžusių iš užsienio gyventojų informavimo procedūra.

Judėjimą šalies viduje ir už jos ribų numatantys dokumentai palieka išlygą vilkikų vairuotojams nesilaikyti privalomojo 14 d. karantino.

"Pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės kovo 14 d. nutarimą, vilkikų vairuotojai, grįžę iš užsienio, turi būti saviizoliacijoje, tačiau, jeigu jiems būtina toliau vykti į kitą reisą, kelionę anksčiau nei po 14 dienų, jie tai gali daryti tik tuo atveju, jeigu nejaučia koronavirusinės infekcijos simptomų. Tinkamas izoliacijos sąlygas trumpesniu nei 14 d. izoliacijos laikotarpiu turi užtikrinti darbdavys", – paaiškino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus patarėja Lina Grinytė-Jauniškienė.

Klaidų galėjo būti

Centro atstovė pripažino, kad iki šiol pasitaikė klaidingų skambučių. Taip esą galėjo atsitikti dėl keleto priežasčių.

"Visų pirma, renkant duomenis apie iš užsienio grįžusius Lietuvos gyventojus, neprašoma informacijos apie darbo vietas. Tad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai neturi tokių duomenų apie grįžusiuosius. Be to, Vyriausybės nutarimo punktas, nustatantis izoliavimosi sąlygas, susijusias su tolimųjų reisų vairuotojais, buvo keičiamas, ir dabartiniai reikalavimai įsigaliojo tik kovo 18 d.", – dėstė L.Grinytė-Jauniškienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vita

Dar pradėkim prie vairuotojų kabinėtis, kurie mums iš kitų valstybių maistą ir vaistus vežioja. Kažkas turi tą darbą atlikti.Ne visi gali karantino laikytis ir sėdėti užsidarę namuose.Kažkas turi dalvvauti maisto ir kitų būtiniausių prododuktų gamyboje ir prekyboje. Džiaukimės, jog šie vairuotojai rizikuodami savo sveikata mums pargabena maistą ir vaistus, ir būkime dėkingi, o ne kabinėkimės prie jų.

Kaimynas

Vakar vakare grizo iš Italijos vilkiko vairuotojas, mūsų durys daugiabutyje šalia. Tai kaip čia dabar atrodytų? Jis ryt po ryt gal vėl išvažiuos, o ką paliks čia? Ar man jau tikrintis? Jis sakė, jo niekas netikrino. Požymiai jam gal pasireikš po savaitės, vėl Italijoje...o mums kaip? (p.s. po praeito reiso buvo išvežtas su greitaja, grįžo po dviejų dienų. Imunitetas???)

H

Atrodo kaip klounai tegu uzsideda ant noses raudonus kamoliukus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS