Valdininkų sprendimas: prie „Švyturio“ arenos kartingų nebus | kl.lt

VALDININKŲ SPRENDIMAS: PRIE „ŠVYTURIO“ ARENOS KARTINGŲ NEBUS

"Švyturio" arenai nepavyks užsidirbti prie pastato esančią aikštelę užleidus kartingų nuomotojams. Tokiu būdu gauti papildomų lėšų dėl karantino apribojimų kenčiančiai bendrovei neleidžia miesto valdžia. Toks sprendimas motyvuojamas tuo, kad aikštelėje kartingai niokos reprezentacinio objekto vaizdą, gadins infrastruktūrą ir kels triukšmą.

Bendrovė "Klaipėdos arena", valdanti "Švyturio" areną, miesto valdžios prašė išimties tvarka leisti išnuomoti šalia arenos esančią automobilių stovėjimo aikštelę teikiantiesiems pasivažinėjimo kartingais paslaugą.

Teigiama, kad dėl per karantiną ir dabar galiojančių apribojimų koncesininkas neteko visų planuotų pajamų ir dėl to patiria didelių finansinių nuostolių.

Kartingų nuoma stovėjimo aikštelėje esą leistų gauti bent nedidelę dalį lėšų, reikalingų įmonės tolesniam gyvavimui.

Klausimą dėl aikštelės nuomos jau svarstė speciali komisija, sprendžianti viešųjų vietų prekiauti ir teikti paslaugas iš laikinųjų įrenginių klausimus, bei Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Tiek politikai, tiek minėta komisija, tiek Klaipėdos savivaldybės administracija buvo vieningos nuomonės – tokiu būdu gauti papildomų pajamų arenos valdytojams neleido.

Aiškinama, kad toks sprendimas priimtas todėl, kad "Švyturio" arena ir šalia jos esanti automobilių stovėjimo aikštelė yra reprezentacinis miesto objektas, o jeigu ten bus organizuojami pasivažinėjimai kartingais, aikštelė bus specialiai apipavidalinama.

Tikėtina, kad čia būtų naudojamos padangos, specialūs atitvarai, o visa tai bjaurotų aplinkos estetinį vaizdą, be to, būtų gadinama aikštelės danga.

Prognozuojama, kad dėl naujos veiklos greta arenos kiltų ir gyventojų nepasitenkinimas, mat kartingai skleidžia triukšmą.

Tiesa, pabrėžiama, kad savivaldybės administracija neprieštarauja siekiui papildomai užsidirbti.

Arenos valdytojams siūloma papildomų lėšų gauti organizuojant mažuosius atrakcionus, trumpalaikius renginius, tačiau kartingų nuomai nepritariama.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

:(

Ei, aš nespėjau pasivažinėti kartingais.

Teisingumas

Pagaliau laikas atėjo priimti galvotus sprendimus.

Alibaba

Dar reika patikrinti kap jie vede buhalterija, aferistai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS