Verslas uostamiesčio valdžios prašo pagalbos | kl.lt

VERSLAS UOSTAMIESČIO VALDŽIOS PRAŠO PAGALBOS

Verslininkų kišenes tuština bendrųjų teritorijų priežiūra ir jų dangų remontas. Šilutės plente esančioje buvusios prekybos bazės teritorijoje įsikūrę verslininkai ne tik moka žemės nuomos mokesčius, tačiau yra priversti investuoti ir į gatvės dangos tvarkymą. Verslininkai prašė savivaldybės, kad ši sutvarkytų kritinės būklės gatvę, tačiau pažado kol kas neišgirdo.

Neformali Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo asociacija, vienijanti  daugiau nei 80 buvusios Klaipėdos prekybos bazės teritorijoje verslą turinčių žmonių, prašė į Klaipėdos savivaldybės strateginių ir prioritetinių projektų, numatomų įgyvendinti ES lėšomis, sąrašą įtraukti ir Sandėlių gatvės remontą.

Šiuo metu verslininkai, turintys patalpų arba pastatų Šilutės pl. 23, yra priversti nuomotis transporto judėjimui skirtą teritoriją, nors ji nepriskirta pastatams.

Verslininkai yra priversti investuoti pinigus į teritorijos tvarkymą, nors prievolė tvarkyti važiuojamąją dangą jokiame dokumente nenumatoma.

„Smulkiojo ir vidutinio verslo subjektai, veiklą vykdantys buvusios Klaipėdos bazės teritorijoje, įsipareigoja savomis lėšomis prisidėti prie Sandėlių gatvės remonto“, – teigiama Strateginės plėtros komiteto pirmininkui Artūrui Razbadauskui pateiktame dokumente. Tačiau pabrėžiama, kad sumokėti visą sumą už remontą verslininkai yra nepajėgūs.

Savivaldybės atstovai stebėjosi, kodėl tik dabar verslininkai prabilo apie šią bėdą.

„Neseniai buvo svarstomi strateginiai veiklos planai, tačiau šio prašymo nebuvo gauta. Verslininkai šiek tiek pavėluotai kalba apie problemą“, – pabrėžė A.Razbadauskas.

Tačiau jis nebuvo linkęs atmesti verslininkų prašymo. Nuspręsta surengti išvažiuojamąjį posėdį ir įsitikinti, kokia yra Sandėlių gatvės būklė.

Komiteto narys Arūnas Barbšys teigė, kad problema yra žinoma ir būtina ieškoti sprendimo būdų.

„Esu keliskart nuvykęs ten ir teritoriją išvaikščiojęs skersai ir išilgai. Iš tiesų, padėtis ten – liūdnoka“, – patikino A.Barbšys.

Tarybos narys paaiškino, jog nusprendus įtraukti Sandėlių g. remontą į Strateginį planą tektų keisti ir teritorijos detalųjį planą.

„Jei nuspręsime pakoreguoti Strateginį planą, seks visa grandinėlė veiksmų“, – pastebėjo A.Razbadauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kam

idomu , dabar tik rupi ukraina

SV

suzlugditas visas smulkus verslas Lietuvoje.

aik

anksciau uz ivaziavima rinko pinigus kazkas bet pasipinigavo ir dingo nieko nepadares. nieko nepadarysi ,,demokratija''.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS