Verslininkai išsigando kontrolierių | kl.lt

VERSLININKAI IŠSIGANDO KONTROLIERIŲ

Lauko kavinių savininkai išsigando kontrolierių. Patikrinimo metu dauguma laikinių statinių jau buvo išmontuoti arba bent pradėti ardyti.

Lauko kavinių savininkai išsigando kontrolierių. Patikrinimo metu dauguma laikinų statinių jau buvo išmontuoti arba bent pradėti ardyti.

„Situacija tikrai nebuvo tragiška. Tikėjomės, kad bus prasčiau. Matyt, skelbiama informacija, kad organizuosime patikrinimą suveikė prevenciškai. Ledai pajudėjo“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Kontrolieriai trečiadienį, ar jau išmontuotos lauko kavinės, tikrino centrinėje miesto dalyje – nuo J.Janonio iki Danės gatvės. Dauguma statinių buvo išmontuota. Kai kuriose vietose vyko baigiamieji darbai. Tačiau buvo įstaigų, kurios tik pradėjo ardyti statinius.

Viena tokių Mažvydo alėjoje, arčiausiai gatvės esanti kavinė.

„Matėsi, kad darbai pradėti tik šiandien. Palikome kvietimą atvykti pas mus. Gal sulaukę sankcijos greičiau pajudės“, – tvirtino vedėjas.

Kontrolieriams taip pat užkliuvo Manto ir Naujojo Sodo gatvių kampe esanti įstaiga. Lauko kavinė čia nepradėta montuoti.

„Įstaigos atstovai aiškino, kad prasitęsė leidimą veiklai lauke, bet jo nepateikė. Juos taip pat pakvietėme atvykti pasiaiškinti“, – pasakojo vedėjas.

Lietuvininkų aikštėje irgi rastas nebaigtas išmontuoti laikinas statinys. Jų savininkas taip pat turės aiškintis, kodėl tiek užtruko.

Pagal patvirtintą tvarką verslininkai pašalinti lauko kavines ir sutvarkyti teritoriją, kuria naudojosi, turi per septynias darbo dienas nuo leidimo galiojimo pabaigos. Daugumai lauko kavinių pastarasis baigėsi rugsėjo 30 dieną.
Tačiau yra įstaigų, kurioms leidimai išduoti ir ilgesniam laikui. J. Janonio gatvėje esančios kebabinės dirbti lauke gali iki spalio pabaigos. Yra įstaigų, kurios lauke dirbs dar ilgiau.

„Šiemet sezonas tęsiasi ilgiau nei pernai. Viskas priklauso nuo orų“, – atkreipė dėmesį vedėjas.

Kontrolieriai toliau tęs patikrinimus, ar verslininkai išmontavo lauko kavines. Ketinama pereiti visą miestą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS