Verslininkai jaučiasi apgauti | kl.lt

VERSLININKAI JAUČIASI APGAUTI

"Trūksta logikos", – tokiais žodžiais verslo atstovai apibūdina neplanuotai kone keleriopai didėjančius mokesčius už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Vyriausybės inicijuota nauja skaičiavimo metodika piktina ir žeidžia pramonininkus.

Klaipėdos pramonininkų asociacijos nariai su Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovais pirmadienį rinkosi į diskusiją dėl uostamiestyje planuojamos įvesti dvinarės rinkliavos už atliekų surinkimą ir tvarkymą.

Pagal Vyriausybės paruoštus sprendimų projektus nuo šių metų liepos verslininkams mokesčiai už atliekas gali išaugti kelis, o kai kurioms įmonėms – ir keliasdešimt kartų.

Tokias naujoves verslininkai vadina absurdiškomis, teigia esantys nepelnytai baudžiami.

Nepasitenkinimą naująja tvarka reiškiantys pramonininkai kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės administraciją – šiuo metu atnaujinta darbo grupė, kurioje – ir verslo atstovai, ieško bendro sprendimo.

Pasitvirtinti naujus dvinarės vietinės rinkliavos dydžius uostamiestis privalo iki liepos 1-osios.

Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentas Viktoras Adomaitis teigė, kad susiklosčius juodžiausiam scenarijui mokesčiai net pažangiausiai atliekas tvarkančioms įmonėms padidėtų iki 20 kartų.

"Jeigu kai kurios Klaipėdos įmonės iki šiol už atliekų surinkimą mokėjo 15–17 tūkst. eurų, įsigaliojus naujai tvarkai tektų suploti 300 tūkst. eurų per metus. Suprantame, kad viskas šalyje brangsta, tačiau apmaudu, kad nebuvo tariamasi su verslu. Taip išeina, kuo daugiau rūšiuojame, tuo daugiau mokame. Manau, sukurta darbo grupė išspręs visus klausimus", – tikino V.Adomaitis.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas pripažino, kad iki šiol trūko diskusijos su rinkliavos mokėtojais.

"Tam dar yra šiek tiek laiko. Tikiu, kad situacija nėra beviltiška ir per tris savaites bus parengta nauja tarybos sprendimo redakcija, kuri tenkins visus", – kalbėjo meras.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino žodžiais, jei ne Vyriausybės sprendimas, savivaldybė būtų galėjusi tvarkytis pagal iki šiol veikusią sistemą.

Tačiau dabar teks ieškoti visiems priimtinų sprendimo variantų.

"Laiko turime nedaug. Tikiuosi, kad artimiausiu metu susitarsime. Galutinį sprendimą bet kokiu atveju priims miesto taryba", – komentavo S.Budinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

:)

pensininkai apmoka ir privataus direktoriaus ,KRATC Š.Reikalo atstovo spaudai paslaugas :) Kaip manote kiek "kainuoja " ponas A.Liubinavičius miestiečiams tame tarpe ir pensininkams ?

Ukininkas

Apgavo apgavikus, tai įvykis!

Verutė

Verslas nori, kad už juos sumokėtų pensininkai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS