Verslininkai vietas išgraibstė akimirksniu | kl.lt

VERSLININKAI VIETAS IŠGRAIBSTĖ AKIMIRKSNIU

Prekyba gėlėmis kovo 8-ąją, Tarptautinę moters dieną, – viena populiariausių veiklų tarp smulkiųjų verslininkų uostamiestyje. Nuo ankstaus ryto prie savivaldybės durų būriavosi prekeiviai, tačiau beveik visi liko nieko nepešę. Leidimai per keliolika minučių išgraibstyti internetu.

Sudarė vienodas sąlygas

Leidimai prekybai gėlėmis viešosiose vietose Kovo 8-ąją pradėti išdavinėti pirmadienį 8 val. ryto. Prie savivaldybės durų būriavosi šia veikla norėsiantys verstis smulkieji verslininkai.

Šiuos leidimus pirmą kartą buvo galima užsisakyti ir internetu. Rezervuoti vietą, pateikus reikiamus dokumentus, galima Prekybos viešose vietose žemėlapyje, kurį galima rasti savivaldybės internetinėje svetainėje. Vietas jame buvo galima užsisakyti taip pat nuo 8 val.

„Norėjome, kad visiems – tiek atėjusiems į savivaldybę, tiek vietas rezervuojantiems internetu – būtų sudarytos vienodos sąlygos“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Prekybai gėlėmis Kovo 8-ąją yra patvirtinta 31 viešoji vieta. Jos išgraibstytos akimirksniu. Beveik visi jie buvo rezervuoti internetu. Atėjusieji į savivaldybę galėjo rinktis vos iš kelių vietų.

Tai lyg populiaraus atlikėjo koncertas, kur bilietai išgraibstomi akimirksniu.

„Susidomėjimas labai didelis. Visos vietos buvo išgraibstytos per 15–20 minučių. Į savivaldybę atvykę žmonės net nesuprato, kodėl jos taip greitai išnyko. Patys nesitikėjome, kad taip bus. Tai lyg populiaraus atlikėjo koncertas, kur bilietai išgraibstomi akimirksniu“, – pasakojo vedėja.

Dalis vietų atsilaisvina

Tačiau nespėjusieji dar gauti leidimo prekiauti gėlėmis Kovo 8-ąją dar turėtų stebėti žemėlapį internete. J. Uptienė pasakojo, kad kai kurie prekeiviai rezervavo po kelias vietas.

Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad su vienu verslo liudijimu galima pretenduoti tik į vieną vietą.

„Tokiais atvejais tvirtiname tik pačią pirmą vietą. Kitos lieka laisvos ir į jas gali pretenduoti kiti. Verslo liudijimas išduodamas vienam žmogui. Juk vienas žmogus nespės tuo pačiu metu būti keliose vietose“, – aiškino vedėja.

J. Uptienė pasakojo, kad, likus dešimčiai kalendorinių dienų iki Kovo 8-osios, bus paskelbtas dar vienas sąrašas vietų, kur bus galima prekiauti gėlėmis.

Tai laisvos vietos, kur dar nėra išduoti leidimai prekiauti šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Kiek tokių bus, kol kas neaišku.

„Viskas priklausys nuo to, kiek leidimų bus išduota prekybai vaisiais ir daržovėmis. Kai kurie juos išsiima iš anksto, kad išlaikytų geriausią vietą“, – pabrėžė vedėja.

Prilygsta mirusiųjų dienai

Prekyba gėlėmis Kovo 8-ąją labai populiari veikla tarp klaipėdiečių. Paprastai Tarptautinę moters dieną gatvėse būna labai daug prekeivių gėlėmis. Pagal norinčių įsigyti leidimus šiai veiklai skaičių ji prilygsta nebent Visų šventųjų dienai, kada pagerbiami mirusieji.

„Kadangi būna dideli srautai, norime, kad viskas būtų paprasta ir patogu. Pirmą kartą šiuos leidimus buvo galima užsisakyti internetu, niekur neišeinant iš namų. Galvojome, kad kils problemų, žmonės nemokės naudotis sistema, bet viskas buvo gerai. Žmonės rezervavosi vietas per žemėlapį, teisingai pateikė dokumentus“, – tvirtino vedėja.

J. Uptienė pabrėžė, kad šis būdas tikrai patogus. Žmogui nereikia niekur eiti, stovėti eilėse. Tereikia turėtų kompiuterį, internetą.

„Žmonės atsidaro žemėlapį, pasirenka norimą veiklą, iš karto mato, kur laisvos, o kur jau užimtos vietos, į kurias vietas jau pateikti prašymai, o kur – dar ne. Pateikia reikiamus dokumentus ir rezervuoja vietą. Tada dokumentus tikriname mes. Jei viskas gerai, patvirtiname vietą“, – pasakojo vedėja.

Populiariausios vietos tarp gėlių prekeivių yra prie prekybos centrų, miesto centre, kur yra dideli žmonių srautai. Tokios išgraibstomos pirmiausia.

Prekiauti gėlėmis galima ir privačioje žemėje. Tačiau primenama, kad tokiais atvejais prekeiviai taip pat turėtų nepamiršti gauti savivaldybės leidimą. Jiems tik nereikia mokėti rinkliavos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

RK.

Užaugino? Iš kur toks naivumas? Visos tulpės iš Lenkijos. Beje, kur sovietų laikais tulpes pardavinėjo? Ant kiekvieno kampo ar tik turguje?

Negi gaila

Kokios dar vietos....dziaugtis reikia, zmones vargsta , uzaugino, tai tegu prekiauja i sveikata ir moteru dziaugsmui, kuo daugiau prekeiviu, tuo pigiau....negi miesto biudzetas prabagotes.....ne ten ziuri, gerb. valdziazmogiai....o sovietu laikais visas miesas zydedavo tulpemis....man patiko.....

Nesupratėliui

Duos tvarką. Visi kas nori gali prekiauti turguje. O mieste negali būti betvarkės, yra nustatytos vietos, kuriose galima prekiauti, kurios netrukdo nei pėsčiųjų, nei mašinų judėjimui ir tt. Beje dar yra viena laisva vieta prie Poilsio parko kovo 7-8 dienoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS