A. Veryga: Klaipėdoje antradienį bus pradėti naudoti greitieji testai | kl.lt

A. VERYGA: KLAIPĖDOJE ANTRADIENĮ BUS PRADĖTI NAUDOTI GREITIEJI TESTAI

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad nuo antradienio bus pradėti naudoti vadinamieji greitieji koronaviruso testai iš Kinijos, jais bus tikrinami atvykusieji į Klaipėdos jūrų uostą.

Ministras spaudos konferencijoje pirmadienį patvirtino, kad pirmoji 2,5 tūkst. testų siunta Lietuvą pasiekė sekmadienį, o iš viso testų užsakyta dar apie pusė milijono.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai BNS nurodė, kad didžioji dalis testų atvyko iš tiekėjų Pietų Korėjoje, o „nedidelė dalis“ – iš Kinijos. Anot A. Verygos, testų efektyvumas turėtų paaiškėti tik juos pradėjus naudoti.

„Dabar mes abejonių dėl jų avansu tikrai negalime turėti, nes kol kas nė vienas testas Lietuvoje nėra išbandytas. Kinija, kaip įsigijimo vieta, tikrai nereiškia ko nors blogo automatiškai, nes ten tikrai veikia tinkamos, gerai prižiūrimos gamybos įmonės, kurios gamina tuos pačius laboratorinius ar greituosius testus. Tikrai nereikia nurašyti vienos ar kitos firmos“, – sakė ministras.

A. Veryga tvirtina, kad pirmadienį dar bus derinamas algoritmas su Klaipėdos specialistais, juos diegiant, taip pat koordinuojant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbą dalyvaus sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

„Testai bus naudojami pirmiausia patikrinti visus atvykusius. Jei testas bus teigiamas, bus imamas tepinėlis ir bus aiškinamasi, ar žmogus dar šiuo metu yra užsikrėtęs, ar jis gali dar ką nors užkrėsti“, – pasakojo A. Veryga.

Pasak ministerijos, į Klaipėdą pirmadienį iškeliavo pirmieji 6 tūkst. testų.

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 484 koronaviruso atvejai, septyni žmonės mirė. Per parą šiuo metu atliekama daugiau nei 1,5 tūkst. tyrimų, tačiau savivaldybės ragina centrinę valdžią imtis priemonių, kad tyrimų apimtys būtų plečiamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Dija

Kad būtų aišku, kas turi virusą ,kas ne ,turi visus iš eilės, registruoti ir tikrinti .Kitaip bus ėjimas vietoje .

pastebejimas

A.Veryga-dvigubi standartai.Kada ivedamas karantinas?Kai paskelbiama ypatinga padetis.O kas paskelbia ypatinga padeti?Prezidentas...Kazkaip nieko sito dar nesigirdejo...

svarstau

Kažin, ar nemaišo jam ausys galvą kaišiot į šikną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS