Vienkartinės taros uostamiesčio paplūdimiuose ir renginiuose neliks nuo 2021 m.? | kl.lt

VIENKARTINĖS TAROS UOSTAMIESČIO PAPLŪDIMIUOSE IR RENGINIUOSE NELIKS NUO 2021 M.?

  • 1

Tikėtina, kad vienkartinės plastikinės taros Klaipėdos paplūdimiuose ir masiniuose renginiuose neliks ne nuo liepos, o nuo artėjančių metų sausio. Toks variantas verslininkams pasirodė tinkamesnis.

Klausimas – nesvarbus?

Prieš kurį laiką miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai sutarė neskubėti spręsti dėl vienkartinių plastikinių pakuočių išstūmimo iš Klaipėdos paplūdimių ir masinių švenčių, taip pat dėl reikalavimo verslininkams prekybos ir paslaugų vietose per renginius pastatyti šiukšlių rūšiavimo dėžes.

Politikai dabartinės tvarkos pokytį inicijuojančiam miesto tarybos nariui Audriui Petrošiui nurodė klausimą apsvarstyti Smulkiojo ir vidutinio verslo taryboje.

Diskusija įvyko, taryba, anot politiko, priėmė sprendimą dabartinės tvarkos pokyčių imtis ne nuo šių metų liepos 1 d., o nuo artėjančių metų sausio 1 d. Dėl pačių verslininkų pozicijos šiuo klausimu kilo abejonių.

"Smulkiųjų verslininkų atstovai, jeigu teisingai supratau, buvo kviesti, bet posėdyje nedalyvavo. Tai irgi parodė, kad šitas klausimas jiems iš dalies nėra labai aktualus", – teigė A.Petrošius ir sprendimą siūlė įgyvendinti nuo šių metų liepos.

Tiesa, dalis Klaipėdos senamiesčio verslininkų savo nuomonę vis dėlto išsakė.

Laiko pasiruošti užtektų

A.Petrošius informavo, kad miesto renginius organizuojančios įstaigos "Klaipėdos šventės" atstovai taip pat dalyvavo minėtos tarybos posėdyje.

Jie, anot politiko, nei entuziastingai palaikė, nei prieštaravo siūlymui vienkartinių plastiko pakuočių atsisakyti nuo šių metų liepos.

Tačiau pripažįstama, kad renginių organizatoriams būtų patogiau, jeigu toks dabartinės tvarkos pakeitimas įsigaliotų nuo 2021 m.

"Nemanau, kad yra poreikis stabdyti šį sprendimą. Nemažai švenčių šiemet Klaipėdoje, kaip suprantu, neįvyks, tad techniškai pasiruošti tokiam sprendimui tikrai yra laiko", – sakė A.Petrošius.

Galutinį žodį tars taryba

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybai vadovaujantis Vytis Radvila teigė, kad siūlymui permainų imtis nuo artėjančių metų pritarė ir Klaipėdos senamiesčio verslininkų bei Pramonės ir amatų rūmų atstovai.

Senamiesčio verslininkų atstovė posėdyje nedalyvavo, tačiau poziciją išreiškė po posėdžio peržiūrėjusi jo vaizdo įrašą.

Komiteto narys Arvydas Vaitkus teigė vis dėlto pasigendantis daugumos smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų nuomonės, todėl kolegas ragino neskubėti šiuo klausimu priimti sprendimo ir jį atidėti.

Galiausiai komiteto nariai nusprendė, kad siūlomi pakeitimai būtų įgyvendinami nuo artėjančių metų sausio, tačiau verslininkams rekomenduojama vienkartinių plastikinių pakuočių atsisakyti ir anksčiau.

Siūlymą yra svarstę ir kai kurie kiti miesto komitetai. Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pritarė A.Petrošiaus siūlomam variantui be korekcijų. Kultūros, švietimo ir sporto komitetas pritarė su pastaba, kad būtų atsižvelgta į Finansų ir ekonomikos komiteto sprendimą.

Galutinį verdiktą turės priimti miesto tarybos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gersim iš kampuotų stiklinių, o valgysim iš aliumininių bliūdukų? Kokie ekologiški, pasirodo, buvo sovietai. Aplenkė laikmetį ištisais dešimtmečiais.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS