Vitės progimnazijos stadioną tvarkys šiemet | kl.lt

VITĖS PROGIMNAZIJOS STADIONĄ TVARKYS ŠIEMET

Ilgai laukta Vitės progimnazijos sporto aikštyno rekonstrukcija prasidės jau šį rudenį. Savivaldybė žada per kitą savaitę patvirtinti ir paskelbti atnaujintą projektą. Dėl užteršto grunto įstrigusią rekonstrukciją planuojama įgyvendinti per metus.

„Labai tikimės, kad viskas bus padaryta iki kitų metų rugsėjo pirmosios“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė.

Tiesa, asociacijos „Vitės bendruomenė“ pirmininkas Tomas Meškinis viliasi, kad stadionu naudotis bus galima ir anksčiau. Šalia gyvenantys klaipėdiečiai stadiono atnaujinimo tikėjosi dar pernai.

„Labai kovojome, kad jis kuo greičiau atsirastų. Mažiausiai penkerius metus. Prirašyta gausybė raštų. Bet nėra taip paprasta. Kol parengi projektą, kol jį patvirtina“, – paaiškino T.Meškinis.

Savivaldybė jau buvo pristačiusi būsimo stadiono vaizdą. Tačiau darbai sustojo paaiškėjus, kad gruntas užterštas chromu.

„Dėl to ir užtrukome. Reikėjo sulaukti patvirtinto užteršto grunto sutvarkymo plano. Tiksliname projektą ir teiksime statybos leidimų gavybai“, – patvirtino D.Gerasimovienė.

Tikimasi, kad aikštyno tvarkymo ėmęsi rangovai patys galės išvalyti gruntą.

Kiek dėl to keisis projekto kaina, savivaldybė kol kas negali pasakyti. Anksčiau stadiono rekonstrukcija buvo vertinama apie 700 tūkst. eurų.

Savivaldybės atstovė sakė, kad galutinis stadiono vaizdas nuo anksčiau pristatyto keisis nedaug.

„Viename sektoriuje dėl užteršto grunto nutarta nepalikti žolės su vadinamaisiais koriais, o užlieti ją gumine danga, kuri būtų paprasčiau išvaloma. Ir vietoj keturių numatomi tik trys bėgimo takai“, – teigė D.Gerasimovienė.

Jos teigimu, kaip ir anksčiau planuota, stadionas bus atnaujinamas iš esmės.

„Bus viskas, ko reikia mokyklos sporto aikštynui, – futbolo aikštė su dirbtine žole, bėgimo takai, universali krepšinio ir tinklinio aikštelės. Bus laipiojimo elementai, šuoliaduobė, sėdimos tribūnos“, – vardijo D.Gerasimovienė.

„Tai jau būtų tikrai visavertė universali aikštė pagal visus aukščiausius ES reikalavimus“, – pritarė Vitės bendruomenės pirmininkas.

Mokyklos stadionu galės naudotis ir bendruomenė.

„Kiek supratau, kažkas iš bendruomenės turės raktus. Suderinus laiką galėsime įeiti pasportuoti. Turėsime vieni prie kitų prisitaikyti, kad netrukdytume varžyboms, renginiams“, – paaiškino T.Meškinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gėda

Kada imsitės žadėto remonto Sendvario progimnazijoje? Kike metų tam stadionui? Kur Sauliaus Budino pažadai bendruomenei prie rinkimus?

Siaubas

Kelius ziema, stadionus rudeni, kai liutys... Kosmaras.

Ne

Rudenį o dabar reik pradėt,kad per vasarą bent kiek padarytų ..artistai:)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS